REUTERS/Sergio Moraes / REUTERS
NESPORTSKA GESTA

OVAKVO ŠTO NIJE NI KOREKTNO, NI LIJEPO Brazilska publika francuskog atletičara natjerala u plač

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. kolovoz 2016. 17:50

Publika u Rio de Janeiru nije se proslavila tijekom dodjele medalja za najbolje skakače s motkom. Pobijedio je domaći ljubimac Thiago Brazo da Silva, a gledatelji su zvižducima 'počastili' najvećeg mu konkurenta Renauda Lavillenia.

Lavillenie je ostao kratak i osvojio srebrnu medalju, a brojni zvižduci i pogrdni uzvici publike prilikom dodjele medalja, natjerali su ga da brizne u plač. Francuz je ponašanje publike usporedio s onim njemačkih gledatelja na Igrama 1936. godine kada je izviždan atletičar Jesse Owens, ali se ubrzo ohladio i povukao izjavu. Štoviše, zahvalio se brazilskom takmacu za podršku u ružnim trenucima.

- Obrigado Thiago, hvala Thiago. Nisam mislio da ću se ikada osjećati poniženo na olimpijskom postolju. Hvala Thiago i Sergej što ste mi pokazali pravu i predivnu stranu ovog fantastičnog sporta - napisao je na društvenim mrežama Lavillenie, a u društvu njega i Silve se nalazio i legednarni ukrajinski motkaš Sergej Bubka.

Podršku su mu poslali i predsjednik Međunarodne atletske federacije Sebastian Coe te predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.

Linker
17. svibanj 2024 08:02