getty images
DOMINACIJA PREMIERSHIPA

OVO JE 20 NAJSKUPLJIH 'KLINACA' U NOGOMETU Među odabranima i Hrvat!

Njegova je vrijednost procijenjena na 18.3 milijuna funti, što odgovara iznosu od 25 milijuna eura
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 07. srpanj 2015. 18:47

Engleska organizacija Soccerex, koja se bavi organiziranjem 'eventova' (događaja) vezanih uz nogomet, objavila je listu 20 najskupljih nogometaša u svijetu ispod 21 godine, piše portal 101greatgoals.com.

Na prvo mjesto smjestio se omraženi nogometaš Liverpoola, Raheem Sterling, čija je vrijednost procijenjena na 34.5 milijuna funti ili 48 milijuna eura. Osim njega, na listi koja očito preferira nogometaše iz Premiershipa, nalaze se još dvojica igrača 'Redsa', dvojica iz Uniteda i Arsenala, te po jedan iz Chelseaja i Evertona. Pomalo bizarno, na listi se ne nalazi ime Tottenhamovog Harryja Kanea čija je vrijednost po Transfermarktu tek 10.5 milijuna funti.

Na listi je mjesto našao i mladi hrvatski igrač u dresu Intera, Mateo Kovačić. Njegova je vrijednost procijenjena na 18.3 milijuna funti, što odgovara iznosu od 25 milijuna eura. Navodno je upravo taj iznos Liverpool ponudio Talijanima za talentiranog veznjaka, ali do dogovora oko transfera do današnjeg dana nije došlo.

Do spomenutih podataka u Soccerexu su došli pomoću 'nogometnog indeksa vrijednosti' koji kompilira podatke o igračevoj dobi, poziciji, klubu, trajanju ugovora, percepcije vrijednosti na tržištu, nastupa za reprezentaciju, odigranih minuta, ozljeda i tehnike. Nema što, detaljan popis parametara.

Pogledajte video za cijelu listu!

Linker
17. rujan 2024 07:00