Marcelo del Pozo / Reuters
PROŠAO ISPOD RADARA

Ovo nije doba 'galacticosa', već Modrića: Luka je igrač oko kojeg će Zizou slagati momčad!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 17. veljača 2016. 13:05

Ovo nije doba Galacticosa, ovo je doba - Luke Modrića!

Tako otprilike tekst počinje britansko izdanje kultnog nogometnog časopisa FourFourTwo, koji na naslovnim stranicama ogromni prostor posvećuje hrvatskom 'mađioničaru' i njegovoj vezi sa Zinedineom Zidaneom, koji će odustati od zvijezda te momčad slagati oko Hrvata!

"Modrić je španjolski fenomen. Igrač koji je stalno prolazio ispod radara, igrač koji nije dovoljno glamurozan za naslovnice Marce, ali igrač bez kojeg Real ne može. Igrač oko kojeg će Zizou slagati momčad! Kada je došao, trebalo mu je vremena na prilagodbu, na novu rolu, ali Mourinho je taj period odradio vrhunski, ponudivši mu utočište i savjetovalište. Kada je Luka usvojio ono što se od njega očekivalo, postao je motor Reala, Mađioničar koji altruistički gleda na nogomet: uvijek više gleda kako unaprijediti igru, probiti linije i stvoriti prilike za Real, nego bildati vlastite brojke", piše FFT. "On je brz, snažan, tehnički nadaren igrač koji mijenja ritam, ima inteligenciju da vidi sve, a njegova konzistentnost je frapantna. U utakmici protiv Athletica, ali ne samo toj, vidi se njegov utjecaj na Real, koji je nemjerljiv i itekako opipljiv kada ga nema. Modrićev utjecaj na igru, u novoj viziji Reala, imat će velik i značajan utjecaj na Zidaneov uspjeh na klupi Kraljeva. No kako je krenulo, bit će to sjajna suradnja. S možda i najpodcjenjenijem kraljevićem među Galacticosima, Palčićem koji je napokon dobio ulogu vođe!"

Kada je stigao 2013. iz Tottenhama, navijači su ga proglasili najgorim pojačanjem. Tri godine kasnije vidi se kakva je to zabluda bila. Slična onoj hrvatskoj, s obzirom da ga ni doma baš svi ne shvaćaju. No tako je to s umjetnicima, premda ih Luka demantira i uvjerava na svakom djeliću terena...