Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'ODIGRAO DOKTORSKI'

'OVO NIJE NAMETANJE ZLATKU DALIĆU! MI SAMO ŽELIMO DOBRO REPREZENTACIJI, A ON JE VEĆ SAD IGRAČ ZA VATRENE' Stigla sugestija izborniku: Igra genijalno!

Nakon mini derbija 15. kola Prve HNL između Lokomotive i Osijeka (2:2) zanimljiva je bila izjava sportskog direktora osječkog kluba Alena Petrovića
Piše: Darko RužićObjavljeno: 29. studeni 2018. 19:44

Osijek je protiv Lokomotive dugo igrao s igračem manje. Ali nije bilo repova nakon derbija, niti tonova koji bi navijestili nezadovoljstvo koje bi išlo iz prvoligaša s Drave.

- Ne, nema ni razloga. U cjelini, suđenje je bilo dobro. Druga je stvar što se nama na klupi činilo da je dovoljna kazna mogao biti i žuti karton. to bila gruba, za suđenje teška utakmica. Janžin je start bio žešći, ali nije bilo nakane ozljeđivanja protivničkog igrača. Nije moj običaj komentirati suđenje, ali ako baš inzistirate na tom jednom detalju i trenutku derbija, onda ću reći, ajmo vjerovati da je sudac pravilno procijenio situaciju - rekao je sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

No, ako u Osijeku nema nezadovoljstva zato što u ogledu s Lokomotivom nije osvojeno više od jednog boda, ima puno riječi o zadovoljstvu. I to s razlogom.

- Moram naglasiti da je naš kapetan Mile Škorić odigrao doktorski. Ma, po svemu genijalno, a to nije prvi put. Definitivno je on, a to smo i ranije isticali, materijal za reprezentaciju. Osijek i Osječani silno vole reprezentaciju Hrvatske i žele joj dobro. Dakle, nije loše, već dapače jako dobro kada predlažemo nekog od naših igrača koji bi mogli biti u njoj. Ne treba to gledati kao nametanje izborniku Daliću. Ne, to nam nije cilj, već dapače korisna sugestija u dobroj namjeri. I ubuduće ćemo ukazivati na one iz naših redova koji zavređuju pozornost, a kada je Mile Škorić u pitanju, tu nemamo nikakve zadrške, uvjereni smo dobro bi došao reprezentaciji.

Pred Osijekom su sada dvije iznimno važne utakmice. Prvenstveni derbi s Rijekom pa onda polufinale Kupa s Hajdukom. Oba susreta su na programu u Gradskom vrtu.

- Nakon derbija s Lokomotivom još smo se jednom uvjerili u snažan karakter naših igrača. S igračem manje i vodstvom domaćina uspjeli su se nametnuti i vratiti u rezultatsku ravnotežu, a to može samo momčad s takvim obilježjima. Sve je sada, što se plasmana u vrhu tablice tiče, jako gusto, a to nas sve u klubu raduje. To je i bolje nego kada se rasplete sve na način da se ponekad igra i utakmica u kojoj bodovni ulog nije osobito bitan. Što se nas tiče, mi pucamo na najviše što je moguće i u prvenstvu i u Kupu - naglasio je Alen Petrović.

Rezultati by SofaScore

Linker
07. svibanj 2024 00:02