Paun Paunović/Cropix
IZNENAĐENJA U SASTAVU

OVO SU DVA POTEZA SINIŠE OREŠČANINA KOJA SU IZNENADILA NAVIJAČE HAJDUKA Najskuplji igrač ostao na klupi, a bivšem junaku dodijelio potpunu novu ulogu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2019. 15:51

Najveće iznenađenje u Oreščaninovoj početnoj postavi predstavljalo je uvrštenje Frana Tudora među prvih 11. Gyurcso je preselio na klupu, Tahiraj ozlijeđen na tribine, a Tudor, koji je propustio prošlosubotnji dvoboj u Puli, dobio je status prvotimca.

Ne bi to bilo ni toliko iznenađenje da Tudor do sada kod Oreščanina nije igrao na poziciji desnog beka, a ovog puta za derbi je premješten u prvu ofenzivnu liniju. Kao da se i Oreščanin prisjetio da je Tudor bio junak zadnje pobjede Hajduka prije tri godine, u ožujku 2016. kada je jedinim pogotkom na susretu odlučio derbi.

Od tada Bijeli nisu slavili u najvećem hrvatskom derbiju na Poljudu, a Tudor je ovog proljeća iskazivao visoku razinu forme mijenjajući ozlijeđenog Juranovića na startu drugog dijela sezone. Očito je Oreščanin računao na brzinu i iskustvo Tudora kojeg je pretpostavio Gyurcsu, igraču velikih mogućnosti, ali skromnih izdanja u ovoj sezoni.

Uz uvrštenje Tudora među iznenađenja se može bilježiti i status pričuve Ante Palaverse. Igrač koji je ove zime potpisao za City i potom proslijeđen na posudbu u Hajduk, nije igrao prije pet dana u Puli s objašnjenjem Oreščanina da je 19-godišnjak umoran od utakmica reprezentacije U-19.

Produljen odmor

Međutim, “odmor” se nastavio i protiv Dinama gdje je Palaversa počeo s klupe, štoviše, Oreščanin mu nije dao ni minutu. Libanonac s danskom putovnicom Bassel Jradi je igrač od povjerenja Oreščanina u nekoliko posljednjih utakmica, pa je i ovog puta startao od prve minute.

Na vratima Posavec, u zadnjoj liniji prednost je dobio Lopez ispred Svatoka na lijevom stoperu. Desni stoper standardno Ismajli, a na bekovima Juranović i Bradarić. U sredini Nejašmić u ulozi korektora, te Hamza. Polušpica Caktaš, u napadu Jairo i to je bio Hajduk za derbi po izboru Oreščanina.

Linker
23. travanj 2024 16:44