Foto: Vlado Kos / Cropix / CROPIX
AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE

OŽENIO SE, ZABIO HAT-TRICK I NAJAVIO VELIKE STVARI Prepoređeni napadač vraća lanjske 'dugove' i postaje ogroman adut u proboju na vrh HNL-a

Piše: Darko RužićObjavljeno: 16. lipanj 2017. 22:55

OMLADINAC 0

OSIJEK 9

MAČKOVEC Igralište NK Omladinac. Gledatelja 700. Sudac: Jadran Kukovec (Mačkovec). Pomoćnici: Horvat i Sukanec.

Strijelci: 0:1 - Boban (3), 0:2 - Boban (9), 0:3 - Lopa (11), 0:4 - Boban (12), 0:5 - Ejupi (21), 0:6 - Bočkaj (31), 0:7 - Škvorc (65-ag), 0:8 - Ikić (68), 0:9 - Petrović (78).

Slavlje jubileja, 70. obljetnice djelovanja domaćeg Omladinca u Mačkovcu, uveličao je prvoligaš iz Osijeka. U nadmetanju momčadi jasno je bilo da je riječ o sučeljavanju amatera i profesionalaca, a to je pokazao i konačni rezultat. Prvo je poluvrijeme obilježio napadač Bijelo-plavih Gabrijel Boban hat-trickom za samo 12 minuta.

---------------------------------------------------------------------------------------

Zoranu Lesjaku matična je sredina Mačkovec, mjesto u neposrednoj blizini Čakovca. Upravo je zbog toga Osijek bio gost u njegovu zavičaju da bi dao doprinos obilježavanja 70. obljetnice postojanja i rada domaćeg kluba Omladinac.

Tako su Bijelo-plavi nakratko napustili svoju bazu u Mariboru i Pohorju, gdje provode pripreme za novu sezonu. Bio im je posjet Mačkovcu ugodan izlet, a ono zbog čega su tamo došli odradili su kao pravi profesionalci. To se, uostalom, od njih i očekivalo; drugačije nije moglo ni smjelo biti. Dakako da im domaći amateri nisu bili protivnik koji bi mogao proći ikako drugačije nego da za proslavu svog jubileja od Bijelo-plavih primi i obilje pogodaka u mrežu uz, dakako, i iskrene želje za još dugu i uspješnu opstojnost domaćinskog kluba.

- Kvaliteta je, naravno, bila na našoj strani, kao i tjelesna spremnost. Ostvarili smo visoku i uvjerljivu pobjedu, ali od svega je najbitnije da smo igrajući s domaćinima odradili i dobar i uspješan trening - kratko je izjavio trener prvoligaša s Drave Zoran Zekić.

Danas s Mariborom

Većina je igrača od njih ukupno 30 koji su na pripremama u Sloveniji nastupila u Mačkovcu. Iz ovih ili onih razloga Osijekov je strateg iz kadra za taj prijateljski, pripremni ogled izostavio Škorića, Grezdu, Peroševića, Matasa, Vojnovića i Kneževića. Poštedio je napora utakmice i Zorana Lesjaka, koji je samo izveo Bijelo-plave na igralište s kapetanskom vrpcom oko ruke, a onda je nakon samo desetak minuta zamijenjen. Ostale je rasporedio u dvije momčadi i svakoj podario po jedno poluvrijeme nastupa. I njegovi su učenici još u sasvim ranoj fazi priprema, noge su im još olovne, tvrde, ali svoj su posao odradili na pravi način. Poglavito ona jedanaestorica - hajde, reći ćemo - koja će sigurno i u natjecateljskoj sezoni više od ostalih biti dijelom Zekićeve udarne postave.

Gabrijel Boban je u Mačkovcu polučio hat-trick, a to svakog u Osijeku raduje i treba radovati. Oženio se prije desetak dana, prionuo potom pripremanju za iduću natjecateljsku sezonu i bez obzira na to što je pogotke smjestio u mrežu amaterskog sastava domaćina, ako se po jutru dan poznaje... A dobro bi bilo jer Boban je kvalitetan napadač pristigao u osječki Gradski vrt prošlog ljeta i trebao bi Osijeku biti veliko pojačanje. Djelomično je ostao, ipak, velik dužnik naspram očekivanja i nadanja i dobra je vijest da navješćuje povratak na onu razinu za koju svi vjeruju da je ima. Ovu će prijateljsku utakmicu odigranu u Mačkovcu pamtiti i Petar Bočkaj, koji je postao Bijelo-plavi prije dvadesetak dana, a sada se prvi put kao njihov član i suigrač upisao i u strijelce.

Nije bilo planirano, ali je jučer kasno poslije podne dogovoreno. Danas će s početkom u 19 sati Bijelo-plavi igrati s domaćim slovenskim prvoligašem Mariborom. Treneri su se usuglasili, neće to biti provjera njihovih udarnih momčadi u pravom smislu riječi već će i jedan i drugi utakmicu “odraditi” s kombiniranim sastavima.

Linker
04. svibanj 2024 06:27