Niko Kranjčar
 Mark Runnacles/Getty Images
NEMA PREDAJE

OZLJEDA GA JE ZAUSTAVILA, ALI BIVŠI VATRENI JOŠ UVIJEK NIJE ZA STARO ŽELJEZO 'Razmišljao sam o kraju karijere, ali odlučio sam se boriti'

Hrvatski veznjak priznao da ga je teška ozljeda koljena jako pogodila, ali je odagnao crne misli te nastavlja dalje
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. siječanj 2017. 14:10

Nakon kratke epizode u SAD-u gdje je odigrao sedam utakmica za New York Cosmose, čuveni klub iz Velike jabuke čiji su dres svojevremeno nosili Chinaglia i Pele, Niko Kranjčar se vratio na Otok gdje je proveo i najveći dio svoje igračke karijere. Tri sezone u Portsmouthu i Tottenhamu, dvije u QPR-u i između epizoda u kijevskom Dinamu za koji je zaigrao tek 13 puta u prvenstvenim utakmicama.

Glasgow Rangers trebao je biti novi početak. I za klub, koji se nakon stečaja i probijanja kroz niže razrede škotskog nogometa vratio među elitu, ali i za hrvatskog veznjaka koji je želio pokazati da nije za staro željezo.

Još nekoliko sezona

I krenulo je obećavajuće za Kranjčara, koji je u prvih 15 utakmica postigao tri pogotka i dodao tri asistencije, sve je upućivalo da će biti važna karika za društvo s Ibroxa u Old Firm derbiju protiv Celtica, koji je bio na rasporedu u listopadu, a onda je ozljeda na treningu sve poremetila, čak dovela u pitanje i nastavak karijere, što je sada i sam Kranjčar potvrdio. Otišli su križni ligamenti koljena i sezona je za njega završena. Ipak, u razgovoru da Daily Record Kranjčar je istaknuo da nema namjeru odustati. Nije odustao nakon što mu je ruptura mišića “uzela” Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a nema namjeru ni sada kada je stvar puno ozbiljnija, zbog čega bi mnogi na njegovom mjestu objesili kopačke o klin.

"Bilo bi u tom trenutku lako donijeti odluku da ću završiti karijeru. Bila je to najozbiljnija ozljeda koju sam imao kao nogometaš, dobro me uzdrmala, ali nije me bacila u očaj", rekao je Kranjčar ističući da je razmišljao o prekidu karijere.

Doista, u 32. godini nije se lako vraćati i ponovo igrati na najvišoj razini nakon ovakve ozljede, pronaći motiv nakon puno stvari koje je već prošao u karijeri, ali Kranjčar je još jednom odlučio pokazati da je spreman ići težim putem jer želi uspjeti.

"Neki glas u glavi mi je govorio “nemoj odustati”. Nadam se da ću se vratiti kroz šest mjeseci, a uvjeren sam da u sebi imam još nekoliko dobrih sezona u Rangersima", poručio je Kranjčar.

S Rangersima je ovog ljeta potpisao dvogodišnji ugovor, a da bi drugu godinu mogao odraditi i sukladno svojoj želji pokazati da u nogama ima još dobrih utakmica koje mora odigrati potvrđuje i izjava doktora Borisa Nemeca, liječnika hrvatske reprezentacije, koji je na ovim stranicama nakon Kranjčarove ozljede govorio da se igrači u velikom postotku nakon rehabilitacije vrate na istu razinu. Budući da sebe i dalje vidi u plavom dresu Rangersa kako zabija golove na Otoku i pokazuje svoje igračko umijeće, novi Kranjčarov fokus je lipanj iduće godine.

Do tada koljeno mora biti u optimalnom stanju za pripreme i razmišljanje o novoj sezoni.

Linker
28. travanj 2024 01:23