REUTERS/Marko Djurica
VEĆ SUTRA PADA POTPIS!?

PADA PRVI TRANSFER NAKON POVIJESNOG USPJEHA! BUDUĆNOST VATRENIH PRED POTPISOM ZA SLAVNI KLUB Španjolci i Talijani izgubili utrku za hrvatskog talenta?

Piše: Jan KolačekObjavljeno: 17. srpanj 2018. 21:40

Hrvatski reprezentativac i sad već bivši igrač Red Bull Salzburga Duje Ćaleta-Car trebao bi potpisati za francuski Marseille. Radio Monte Carlo javlja da je francuski klub ponudio za hrvatskog stopera 17 milijuna eura s bonusima.

Mladi 21-godišnjak trebao bi potpisati ugovor na pet godina te se očekuje da će stići u Marseille u srijedu kako bi obavio liječnički pregled prije praznika. Ćaleta-Car je zapeo za oko treneru Marseillea, Rudiju Garciji dok je Red Bull Salzburg nastupao u Europskoj ligi. Marseille je očito bio brži i konkretniji od Lazija i Seville, koji su također pregovarali s mladim reprezentativcem.

 

Ovo će biti veliko priznanje za Duju Ćaletu-Cara, koji je svoju karijeru počeo u HNK Šibenik, za koji je skupio 17 nastupa. Potom je 2013. godine potpisao za NK Pasching, gdje je odigrao 15 utakmica. U Red Bull Salzburg prelazi 2015. godine. Sezonu 2014./2015. proveo je na posudbi u Lieferingu te je odigrao 20 susreta.

Zatim se vraća u Red Bull Salzburg, gdje je odigrao odlične dvije sezone, a posebno u sezoni 2017./2018. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Transfer u Marseille nagrada je za dosadašnje igre.

Linker
27. veljača 2021 18:21