Action Images via Reuters/Lee Smith
PIŠE ESPN

PADA SVJETSKI REKORD I SPREMA SE ODLAZAK VELIKOG IMENA S OLD TRAFFORDA? Manchester United ozbiljno razmišlja o kupnji skupe zvijezde iz susjedstva

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. travanj 2019. 21:19

"Manchester United ozbiljno razmatra aktivirati otkupnu klauzulu od 120 milijuna eura za Jana Oblaka", stoji u uvodu teksta na ESPN-u koji se poziva na svog neimenovanog izvora.

Slovenski golman koji brani boje Atletico Madrida sa svojim je klubom potpisao novi ugovor u travnju, ali otkupna klauzula mu je uvećana za samo 20 milijuna eura.

"To je iznos za kojeg u Unitedu vjeruju da je i dalje itekako isplativ za nekoga koga se smatra jednim od najboljih na svojoj poziciji", stoji u nastavku teksta na ESPN-u.

Oblak je s Madriđanima produžio suradnju do 2023. godine, uz to je i dobio povišicu, no ugledni medij tvrdi da je preko svojih izvora došao do informacije da se Jan nalazi u situaciji sličnoj onoj Antoinea Griezmanna te da baš poput njega traži od uprave kluba dovođenje vrhunskih igrača kako bi mogli konkurirati Barceloni, ali i Realu koji će se gotovo pa sigurno pojačati za iduću sezonu.

Dovođenje Slovenca najvjerojatnije bi značilo odlazak Davida De Gee. Iako je Španjolac bio najbolji igrač Uniteda u posljednjih četiri od pet sezona, u zadnje vrijeme je krenuo s kiksevima, a najsvježiji se dogodio u remiju protiv Chelseaja (1:1). Samim time se i njegova situacija promijenila te ESPN ističe da bi se zamjena na vratarskoj poziciji mogla dogoditi već ovoga ljeta.

Ako United zaista kupi Oblaka za spomenuti iznost, transfer Slovenca postao bi rekordni, barem kada pričamo o iznosu plaćenom za jednog golmana. Trenutni rekorder je Kepa Arrizabalaga za kojeg je Chelsea Athletic Bilbau platio 80 milijuna eura.

Linker
05. svibanj 2024 04:02