Mike Hewitt/Getty Images
OTKRIVENI DETALJI

PAKT RAKITIĆA I BARCELONE OTKRIVA ZAŠTO NIJE POSTAO NAJSKUPLJI HRVAT U POVIJESTI 'Vodila se rasprava hoće li ga prodati, ali onda je pao dogovor...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2018. 17:41

Prema informacijama koje donosi katalonski Sport, hrvatski veznjak Ivan Rakitić ima pakt s Barceloninim trenerom Ernestom Valverdeom.

Ova priča proizlazi iz one po kojoj je Raketa na ljeto mogao postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti, ali je Barca tada navodno odbila čak 90 milijuna PSG-ovih eura, a Rakitića na ostanak nagovorila tako da se s Valverdeom dogovorio da će biti njegov standardni igrač u prvih 11.

Ozljeda bedrenog mišića s kojom se ovih dana Raketa nosi, potaknula je rasprave o tome koristi li Valverde previše sjajnog veznjaka i krije li se iza ubitačnog ritma jedan od razloga njegove prisilne pauze.

Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Real Madrid - Camp Nou, Barcelona, Spain - May 6, 2018   Barcelona's Ivan Rakitic and Luis Suarez wave to the crowd after the match    REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

No, katalonski medij objašnjava da su učestali nastupi Vatrenog sastavni dio 'PSG pakta'.

"U klubu se vodila rasprava hoće li ga prodati PSG-u, a Rakitić ni sam nije bio siguran zbog jačine ponude koja se pojavila. No, Valverde ga nije htio pustiti. Tada je nastao 'PSG pakt', dogovor između trenera i igrača kojim bi se spriječio njegov odlazak. Prema njemu se trener obvezao vjerovati Hrvatu i pritom mu davati isti tretman kakav je imao do tog trenutka", stoji u tekstu sa Sporta.

U posljednje dvije godine samo je u tri navrata Rakitić izostavljen iz momčadi, a dva se puta radilo o kup utakmicama. Ove sezone Valverde ga je koristio najčešće od svih igrača Katalonaca, od 18 utakmica u njih 17 igrao je u početnoj postavi.

Linker
06. svibanj 2024 20:35