AP
PALERMO - LECCE

Palermo na Siciliji gazi sve redom, Lecce za Mangijevu momčad ne bi trebao biti problem!

Mladi Palermov trener Mangia na početku sezone je predstavljen kao privremeno rješenje za klupu momčadi sa Sicilije, no s vremenom su mu mediji tepali da je novi Wenger
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 27. listopad 2011. 12:20

Palermo ove sezone pred svojim navijačima brilijira i reda pobjede, dok na gostovanjima još nisu postigli niti jedan pogodak. Bili su jako blizu prilikom nedjeljne utakmice na Olimpicu s Romom protiv koje su stvorili nekoliko izvanrednih prilika za gol. Stekelenburg je odlično branio, a i Palermovi su se ofenzivci iskazali zavidnom nepreciznošću. Mladi Palermov trener Mangia na početku sezone je predstavljen kao privremeno rješenje za klupu momčadi sa Sicilije, no s vremenom su mu mediji tepali da je novi Arsene Wenger. Nakon blijedih igara na gostovanjima i činjenice da se kontroverzni predsjednik Zamparini naljutio zbog kasnog uvođenja njegovog miljenika Iličića na Olimpicu, moguće je da ova utakmica bude odlučujuća za njegov ostana na klupi Palerma. Mangia prilikom obraćanja medijima pred susret s Lecceom nije odavao zabrinutost:

- Momčad je smirena. Nakon Milana moji igrači su bili nezadovoljni, no nakon utakmice s Romom je nemoguće da budemo tužni. Čak i brojke govore da smo bili momčad koja je stvorila najviše prilika od svih momčadi u prošlom kolu. U ovom susretu očekujem da će naš suparnik biti vrlo opasan, a svjestan sam da su sve ovosezonske bodove ostvarili na gostovanjima. Moramo ostvariti dobar rezultat da se opravdamo za poraz od Milana.

Protiv Rome je Mangia odustao od 4-4-2 formacije i po naputku je predsjednika postavio Zahavija iza isturenih napadača Pinille i Hernandeza. Prema najavama, u ovoj bi utakmici u početni sastav trebao vratiti najtalentiranije igrače Iličića i Miccolija, a u obrani bi trebao i dalje ostati Cetto koji je zadovoljio prilikom svog debija u Rimu. Mangia ima na raspolaganju za ovu utakmicu apsolutno sve igrače.

Lecce je u uvodnih sedam kola zabilježio pet poraza i pozicija trenera Di Francesca je sve samo ne sigurna, pogotovo kada se zna način na koji je izgubio u nedjelju od aktualnog prvaka Milana. Lecce je na poluvremenu vodio sa tri gola prednosti, a Milan im nije stvorio ozbiljniju gol priliku. Nakon odmora, Lecce je jednostavno nestao s terena i Milan je na krilima Boatenga došao do senzacionalnog preokreta i sva tri boda. Di Francesco će ljutnju iz tog poraza pokušati iskoristiti u utakmici s Palermom:

- Ono što nam se dogodilo u nedjelju s Milanom može nas samo podignuti. Ljuti nas što nismo osvojili niti bod pred svojim navijačima, a tu ljutnju moramo iskoristiti na terenu već protiv Palerma. Protiv Milana smo odigrali prvo poluvrijeme impresivno i onda se dogodilo nešto što ne mogu objasniti. Palermo stiže nakon dva poraza i moramo biti oprezni. Promijeniti ćemo nešto u momčadi i očekujem da moji igrači budu mnogo agresivniji. Najvažnije je da budemo koncentrirani, visoko postavljeni i konstantni tijekom cijele utakmice.

Di Francesco će po prvi put u ovoj utakmici koristiti iskusnog stopera Carrozzierija koji se oporavio od ozlijede, a koji je u klub stigao baš iz Palerma. Za poziciju ofenzivnog veznjaka uz standardnog se Cuadrada bore Bertolacci, Giandonato i Grossmuller. Gostima i dalje nedostaju prvi vratar Julio Sergio, najbolji napadač Di Michele, te Diamoutene i Ferrario koji su ozlijeđeni.

Linker
19. rujan 2024 10:18