Screenshot
PUNI OPTIMIZMA

PEH ZA MLADE DINAMOVCE! MINUTE IH DIJELILE OD VELIKOG POLUFINALA LIGE PRVAKA, A ONDA ŠOK Do same završnice imali dva gola prednosti, ali onda prokret

Dinamo je u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka nakon lutrije jedanaesteraca izgubio od domaćina Chelseaja. Modri su vodili 2:0 pogocima Antonija Marina, a izjednačenje je također dvama golovima donio kapetan Bluesa Luke McCormick. U raspucavanju jedanaesteraca igrači Chelseaja su bili bolji s 4:2.
Piše: HinaObjavljeno: 03. travanj 2019. 13:10

CHELSEA - DINAMO 2:2 (6:4p) (McCormick 77', 87' / Marin 40', 57')

CHELSEA (3-4-3): Žiger - Colley, Guehi, Maatsen - Lamptey, Gallagher, Gilmour, Familio-Castillo - Redan, Brown (McEachran), McCormick. Trener: Joe Edwards.

DINAMO (4-2-3-1): Horkaš - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Antovski (od 36. Radonja) - Franjić, Gjira (od 84. Pavlak) - Ćuže, Julardžija (od 78. Kočar), Marin - Šipoš (od 78. Baturina). Trener: Igor Jovičević.

Oba pogotka za Dinamo postigao je Antonio Marin u 40. i 57. minuti, dok je dvostruki strijelac za Chelsea bio Luke McCormick u 77. i 88. minuti. Nakon što su na jedanaesterce prošli ruski Lokomotiv i Liverpool, Dinamovi juniori nisu uspjeli nastaviti niz, jer je Žiger zaustavio udarce Franjića i Baturine, a samo su Pavlak i Horkaš bili precizni, dok su sva četiri domaća izvođača pogodila mrežu.

Chelsea će u polufinalu, 26. travnja u Nyonu, igrati protiv branitelja naslova Barcelone, dok Porto čeka boljeg iz dvoboja Hoffenheima i Real Madrida.

U prvom poluvremenu četvrtfinala Dinamovi juniori održali su pravu lekciju favoriziranim nogometašima Chelseaja, bivši dvostrukim pobjednicima juniorske Lige prvaka.

U 25. minuti momčad pod vodstvom Igora Jovičevića mogla je doći do vodećeg pogotka, kad je Antonio Marin prošao po lijevoj strani do gol crte, ubacio u sredinu, gdje je Leon Šipoš ostao za pola koraka prekratak i nije uspio podmetnuti nogu te preusmjeriti loptu u nebranjenu mrežu.

screenshot

Vodeći pogodak je Dinamo postigao u 40. minuti. Organizirano kontranapad završio je ubacivanjem Tina Hrvoja na rub peterca, gdje je u skoku bio Šipoš. Lopta ga je preletjela, ali ju je prihvatio Antonio Marin i iz neposredne blizine uspio poslati pokraj vratara hrvatske U-17 reprezentacije Karla Žigera.

Tri minute poslije domaća momčad je uputila jedini udarac u okvir vrata u prvom poluvremenu. Učinio je to Conor Gallagher sa 15-ak metara, a Dinamov kapetan Dinko Horkaš je obranio.

Screenshot

U 57. minuti zagrebačka momčad je udvostručila vodstvo. Edin Julardžija je poslao loptu u kazneni prostor prema Antoniju Marinu na lijevu stranu. Nakon kratke zadrške strijelac prvog pogotka je desnom nogom poslao loptu u suprotni kut te po drugi put svladao Žigera.

Od 65. minute domaća momčad je počela sve opasnije prijetiti Dinamovom vrataru Horkašu. U 68. minuti je Guehi nakon udarca iz kuta pogodio vratnicu udarcem glavom. Devet minuta poslije lopta je završila iza Horkaševih leđa.

Gjira je napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora sa desne strane. Slobodan udarac izveo je McEachran, poslao prizemnu loptu u sredinu na koju je natrčao kapetan Chelseaja Luke MCCormick i kroz šumu nogu te ispod Horkaševe ruke poslao ju u mrežu.

Screenshot

Nakon postignutog pogotka Chelsea je još pojačao pritisak koji je urodio izjednačujućim pogotkom u 88. minuti. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Gallaghera na desnoj strani, a on ju je ubacio pred vrata. Tamo je u skoku najviši bio McCormick i glavom poslao loptu u mrežu za 2-2, što je bio konačni rezultat dvoboja te je Dinamo treći krug zaredom o plasmanu dalje odlučivao izvođenjem jedanesteraca.

Nažalost, Dinko Horkaš se ovoga puta nije prometnuo u junaka raspucavanja, već je to postao Karlo Žiger na suprotnoj strani. Vratar hrvatske U-17 reprezentacije zaustavio je udarac Franjića u prvoj seriji te Baturine u četvrtoj, dok su McCormick, Gallagher, Guehi i Colley bili precizni izvođači za Chelsea koji je na taj način izborio plasman u polufinale, gdje će 26. travnja u Nyonu igrati protiv branitelja naslova Barcelone.

Juniorska Liga prvaka - četvrtfinale

Chelsea - DINAMO 3-2 (2-2, McCormick 77, 88 / Marin 40, 57) * jedanaesterci

Barcelona - Lyon 3-2 (Monchu 57, Fati 61, Marques 90+7-11m / matama 11, Griffiths 89)

Porto - Midtylland 3-0 (Ndiaye 15, Afonso Sousa 77, Goncalo Borges 89)

Hoffenheim - Real Madrid (18.00)

Parovi polufinala - 26. travnja (Nyon)

Barcelona - Chelsea

Porto - Hoffenheim/Real Madrid

FINALE - 29. travnja (Nyon)

CHELSEA - DINAMO 2:2 (McCormick 77', 87' / Marin 40', 57')

CHELSEA: Žiger; Maatsen, Guehi, Colley; Familio-Castillo, Gilmour, Gallagher, Lamptey; McCormick, Brown, Redan

DINAMO: Horkaš; Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Antovski; Franjić, Gjira, Ćuže, Julardžija, Marin; Šipoš

------------------------------------------------------

KRAJ!

JEDANAESTERCI:

4:2: Baturina puca, Žiger brani i Chelsea je pobjednik nakon lutrije jedanaesteraca...

4:2: Colley je prevario Horkaša i laganim, ali preciznim udarcem zatresao mrežu.

3:2: Horkaš puca i zabija! Vratar je zabio vrataru...

3:1: Guehi je bez zaleta pogodio...

2:1: Pavlak zabija! Ajmo, Plaviii!!!

2:0: Gallagher zabija 'panenkom'...

1:0 Franjić puca, a Žiger brani uz pomoć vratnice...

1:0 McCormick puca, Horkaš u jednu, lopta u drugu stranu.

KRAJ UTAKMICE! POBJEDNIK ĆE SE ZNATI NAKON LUTRIJE JEDANAESTERACA...

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

90' - KAKVA ŠANSA ZA DINAMO! Ćuže i Marin su izvrsno kombinirali, a na kraju je Ćuže lijepo pucao s vrha šesnaesterca, ali njegov je udarac prošao malo pored vratnice!

87' - GOL! Grizli su igrači Chelseaja, lopta je dugo kružila oko šesnaesterca Modrih, a na kraju je Gallagherov ubačaj sjajno iskoristio McCormick i glavom pogodio za izjednačenje! Šteta, ovo je sad veliki udarac dinamovcima...

Screenshot

84' - I posljednju zamjenu iskoristio je Jovićević. Umjesto Marka Gjire u igri je Luka Pavlak.

83' - I opet prijeti Chelsea! Gallagher je ubacio na drugu vratnicu gdje se našao Castillo i pucao po golu, ali srećom njegov je udarac bio neprecizan.

82' - Još jedna velika prigoda za Dinamo! Marin je sjajno ubacio u peterac, ali Ćuže nažalost nije stgao na tu loptu.

78' - Drugu zamjenu radi Jovićević. Izašao je Julardžija koji se istaknuo izvrsnom igrom, a umjesto njega u igri je slovenski veznjak Omar Kočar.

77' - GOL! Igrači Chelseja izveli su slobodni udarac s dvadesetak metara iskosa, bila je to uigrana akcija, a kapetan Bluesa McCormick ostao je sam na vrhu kazenog prostora i njegov je udarac pronašao put do mreže.

Screenshot

76' - Marko Gjira je dobio žuti karton zbog prekršaja i propustit će polufinalni susret.

68' - Velika prilika za Chelsea! Nakon kornera je Guehi bio najviši u skoku, a njegov udarac glavom od vratnice je završio u korneru! Ovo je bilo blizu...

57' - GOOOL! I opet su dinamovci sjajno kombinirali, Julardžija je krasno pronašao Marina u šesnaestercu koji je prvo stao na loptu i pričekao, a zatim majstorskim preciznim udarcem hladnokrvno zatresao mrežu domaćih za velikih 2:0 u Cobhamu!

Screenshot

50' - Prilika za Chelsea. Opet je pucao Brown, opalio je s dvadesetak metara, ali nije bilo opasnosti, lopta je išla daleko od gola.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Cobhamu. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Posjed lopte je debelo na strani Chelseaja, ali najbolje prigode u prvome dijelu imali su dinamovci. Prijetili su Julardžija, Šipoš, Marin i Ćuže, a onda je Antonio Marin krajem prvoga dijela zatresao mrežu nakon sjajne akcije Modrih i potpuno zasluženo doveo Dinamo u vodstvo. Horkaš se istaknuo s nekoliko dobrih intervencija u šesnaestercu, a krajem prvog poluvremena fantastičnom je obranom spasio vrata Dinama. Jedini problem za Jovićevića je rana ozljeda Antovskog koji je odlično igrao do ozljede kada je morao izaći iz igre, a zamijenio ga je Vedad Radonja.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - Velika šansa za Chelsea! Gallagher se sjurio u šesnaesterac Modrih i zatim opalio iz blizine, a Dinko Horkaš se još jednom istaknuo fantastičnom intervencijom i spasio vrata dinamovaca!

40' - GOOOL! Fantastično su kombinirali dinamovci, kružila je lopta oko šesnaesterca, a onda je Hrvoj centrirao u peterac gdje se najbolje snašao Antonio Marin i zabio za vodstvo protiv Chelseaja! Ajmo, Dinamooo!!!

Screenshot

36' - Problemi za Jovićevića. Antovski se ozlijedio i ne može nastaviti susret. Izašao je s terena, a zamijenit će ga Vedad Radonja.

31' - I još jedna velika šansa za Dinamo! Ćuže je bio u izglednoj situaciji, sjurio se u šesnaesterac i mogao je dodati ili pucati po golu, no napravio je potez previše te zakomplicirao novu sjajnu šansu za Modre.

25' - ŠTO JE SADA PROMAŠIO ŠIPOŠ! Marin je sjajno prošao po lijevome boku, oslobodio se čuvara i sjurio se u šesnasterac te zatim poslao izvrsnu loptu u pet metara, Šipoš je trebao samo postaviti nogu, ali zakasnio je na taj ubačaj!

24' - NAJVEĆA PRILIKA NA UTAKMICI ZA DINAMO! Šipoš je izvozao Chelseajevu obranu po desnome boku i zatim poslao povratnu do Julardžije koji puca isprve s vrha šesnaesterca, no njegov udarac od bloka odlazi u korner!

22' - Ušla je lopta u Dinamovu mrežu, ali je pritom Guehi napravio prekršaj na Horkašu te mu izbio loptu iz ruku.

20' - I nekadašnje velike nogometne zvijezde John Terry i Gianfranco Zola došli su pogledati susret Chelseajevih i Dinamovih juniora.

17' - Prilika za Chelsea! Brown je opalio prema vratima Dinama, ali nije to bio opasan udarac, lopta je otišla daleko od gola.

10' - Zasad bez pravih prigoda u londonskom Cobhamu, domaći drže loptu u nogama, a Jovićevićevi izabranici nastoje visokim presingom omesti njihovu kombinatoriku.

1' - Počela je utakmica u Londonu. Sretno, Plavi!

------------------------------------------------------

15.45: Dinamovci će danas zaigrati u gostujućoj, fluorescentno zelenim dresovima. Ajmooo!!!

Linker
05. svibanj 2024 11:00