Croatia's midfielder Ivan Perisic celebrates his goal during a Group A football match between Cameroon and Croatia in the Amazonia Arena in Manaus during the 2014 FIFA World Cup on June 18, 2014. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
 EMMANUEL DUNAND/AFP / AFP
BEZ STRAHA

Perišić: 'Ochoa je sjajan vratar, ali naša struka će mu sigurno pronaći manu'

Perišić dodaje da su svi reprezentativci gledali prve dvije utakmice Meksikanaca na Svjetskom prvenstvu, te da su vidjeli sve njihove kvalitete
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2014. 10:11

Jučer se na press konferenciji u hrvatskom kampu pojavio, uz Olića i Mandžukića najveći junak pobjede nad Kamerunom, Ivan Perišić.

- Uvijek sam za Hrvatsku davao sve od sebe, makar ponekad na početku nije bilo sve onako kako sam zamišljao. Nedostajao mi je neki pogodak, da mi se napokon otvori i da se opustim. Sad sam ga postigao i nadam se da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje i bolje - kazao je u uvodu Perišić

Veli da su svi reprezentativci gledali prve dvije utakmice Meksikanaca na Svjetskom prvenstvu, te da su vidjeli sve njihove kvalitete.

- Oni su velika momčad, brzi su, imaju sjajnu obranu... Nemaju velikih zvijezda u momčadi, ali igraju momčadski izvrsno. I poput bas s srcem igraju za domovinu.Ali kao ćemo igrati kao protiv Kameruna, naše šanse za prolazak skupine su velike.

Govorio je i o sjajnom meksičkom vrataru Ochoi.

- Sjajan vratar, branio je fenomenalni protiv Kameruna, a posebno Brazila, no mi imamo dovoljan broj igrača koji mu mogu zabiti gol ili više golova. Nadam se da ćemo mu zabiti što više.

Na pitanje ima li izvrsni meksički vratar koju manu, kazao je:

- Naša struka će mu sigurno naći neku.

Tvrdi da je povratak Marija Mandžukića u momčad ogromna stvar za Vatrene.

- Mandžo je jedan od najboljih napadača na svijetu. Nadam se da će zabiti jedan ili nekoliko golova protiv Meksika. On i Modrić te Rakitić su motivacija za sve ostale

Kakav Meksiko očekuje?

- Obje utakmice igrali su u formaciji 3-5-2, nemaju razloga mijenjanjati tu formaciju. Devedeset posto igrača dolazi iz njihovog prvenstva koje im je bilo gotovo u ožujuku, imali su dovoljno vremena da se uigraju, to je pozitivna strana njihove priče. Većina momčadi koje dolaze iz ovog podneblja je ili prošla, ili ima šanse za prolaz. Navikli su na ovu klimu, tu imaju prednost.

Hrvatska nikad nije dobila treću utakmicu na SP-U?

- Tradicija se uvijek sruši, prije ili kasnije. U utakmici s Mekskom uživat će cijeli svijet!

Neka potraje ludilo u Hrvatskoj

Perišić se zahvalio svim navijačima koji su došli na utakmice u Sao Paulo i Manaus.

- Čujem da je ludilo u Hrvatskoj, nadam se da će se nastaviti, da ćemo pobijediti i da će vladati još veće ludilo.

Marquez stup obrane

Rafa Marquez ima 37 godina, je li mu to mana?

- Kakva mana? Pa i naš Ivica Olić ima skoro toliko godina, a vidite kako igra!? Isto tako i naš Stipe. Možda je s godinama malo sporiji ali je stup obrane Meksika, zahvaljujući svjoj velikoj nogometnoj inteligenciji.

Dobra relacija sa izbornikom

Perišić je govorio i o odnosu s izbornikom Kovačom. Na pitanje li li diktator, veli.

- Ja sam s izbornikom na vi. Hrvatskim nogometašima ponekad je potreban njemački 'stil' koji on posjeduje. S svim igračima je ostvario dobru relaciju, ali kad ga naljuitmo, zna se derati na nas. Tako bi trebao svaki trener.

Linker
18. svibanj 2024 10:03