getty images
KONAČNO U FORMI

Perišić: 'Ozljede su me mučile, ali sada je sve idealno. Jedva čekam Brazil!'

Ivana mori što nije napravio više, a pogotovo u reprezentaciji - otkriva Ivica Olić
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. travanj 2014. 22:01

Ivan Perišić zabio je pet golova u tri posljednje utakmice, no u Wolfsburgu nema veselja, tek 2:2 s Freiburgom korak su unatrag u utrci s Leverkusenom za četvrto mjesto i Ligu prvaka.

- Ne smijemo biti razočarani na kraju ako budemo peti.

To je kazao trener Dieter Hecking, nastojeći smiriti navijače i momčad. U pravu je iskusni stručnjak, lani je Wolfsburg jedva izbjegao ispadanje, no ulazak u elitno natjecanje dao bi novi impuls za klub u koji Volkswagen ionako ponovno misli povećati ulaganja.

Dok Wolfsburgu ostaju nada i borba, Niko Kovač može biti sretan s novim/starim licem Ivana Perišića. Očito "vučji grad" sada paše Hrvatima; Olić je igrao kao da je u cvijetu mladosti i produžio je ugovor na dvije godine, a Perišić je trenutačno na devet golova i pet asistencija u Bundesligi. Uz jedan pogodak i dva dodavanja u Kupu. Upravo su Olić i njegov krajnji profesionalizam pozitivno utjecali na njega; Perišić ne krije da mu je "uragan iz Davora" bio idol i puno mu je pomogao u povratku na negdašnje razine nogometa kakve je imao u Dortmundu.

- Ljut sam što nismo pobijedili. Napravili smo pogreške u obrani, primili smo golove koje nismo smjeli, prosuli smo što je dobro urađeno u ofenzivi - kazao je Perišić.

Imaju uvjerljivo najlošiju defenzivu od momčadi s vrha tablice, primili su već 48 golova.

- Početak je bio savršen, zabili smo nakon tri minute, napravili zatim još nekoliko šansi za uvjerljivije vodstvo. Njihov se vratar istaknuo, a onda su izjednačili. Međutim vratili smo se u vodstvo i samo smo trebali ostati koncentrirani zadnjih petnaestak minuta, no to nam nije pošlo za rukom - analizirao je dvoboj s Freiburgom.

Nama je bitnije da takvog Perišića gledamo i na Svjetskom prvenstvu. Nedavno nam je rekao:

- Peh me pratio u Wolfsburgu, prvih sedam-osam mjeseci bio sam stalno ozlijeđen. Trebao mi kontinuitet koji ovog časa imam. Sada se sve kreće kao što sam zamislio. Zadovoljan sam u klubu, igrački se dižem, za Brazil će to biti dobro. Daj Bože samo da prođem bez zdravstvenih problema.

A upravo zbog reprezentacije pati. Tonči Martić, koji ga zastupa, a nije tek obični menadžer već negdašnji istaknuti igrač s osam sezona u belgijskom Mouscronu, gdje je slovio za jednog od boljih veznjaka tamošnje lige, otkrio nam je:

- Ivana mori što nije napravio više, a pogotovo u reprezentaciji. To kako trenutačno igra zapravo je logično za njega. Nije normalno što dosad nije bio na toj razini. Nije davao koliko može. Moderan je nogometaš, jak s obje noge, glavom, ima trku u oba pravca... On se sada vratio sebi. Dugo se tražio, pomoglo mu je što su ga ozljede ostavile na miru, fizički je moćan, što je strahovito bitno. Kad razgovarate s njim, vidite koliko je sretniji i raspoloženiji nego prije. No reprezentacija je za mnoge, a za njega osobito, nešto posebno. Osjeća se dužnikom, da ni izbliza nije dao kolik mu je potencijal. Brazil je šansa da se oduži. Neka to učini, pa ćemo mu zaboraviti sve što je bilo.

Ugovor s Wolfsburgom vrijedi mu još tri godine.

- Svi su zadovoljni, nikad se ne zna što se u prijelaznom roku može dogoditi, ali zasad su njegovi planovi u Wolfsburgu - konstatirao je Martić, koji također žali: - Ljepše bi bilo s Ligom prvaka, ali eto, nakon dva koraka naprijed uvijek naprave jedan unatrag.

Leverkusen ima bod više, do kraja su još dva kola!

Linker
15. svibanj 2024 01:33