Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJE NAKON UTAKMICE

PETEV I HODŽIĆ PUNI OPTIMIZMA NAKON VISOKE POBJEDE 'Mi smo najbolji u Hrvatskoj, nema dvojbe, idemo po prvenstvo i Kup'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2017. 20:43

Dinamov trener Ivajlo Petev nije skrivao zadovoljstvo nakon super uvjerljive 6:0 pobjede protiv Splita u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa.

- Odigrali smo dobru utakmicu, kontrolirali igru svih 90 minuta. Bilo je puno dobrih stvari, zabili smo šest pogodaka... Zadovoljan sam i čestitam svojoj momčadi - rekao je Petev, koji se prisjetio i svoje zadnje ovako uvjerljive pobjede.

- Sjećam se. Bilo je to u Bugarskoj. Pobijedili smo Slaviju iz Sofije.

Kako je zadovoljan s debitantom, Brazilcem Marcosom Guilhermeom?

- Pokazao je puno toga dobroga, ali ovo nije sav njegov potencijal. Osim toga, to mu je prva službena utakmica, trudio se, radio ono što sam i tražio od njega. Imao je i dvije asistencije. Zadovoljan sam s njim, ali i sa svima ostalima. Evo, i Sammir je prvi put po povratku u Dinamo zaigrao od početka. Uglavnom, moramo još puno raditi da bismo izgledali još bolje.

Je li očekivao ovakvu, relativno laganu pobjedu?

- Bili smo pravi, a kad smo takvi, onda to znači da suparnik igra onoliko koliko mu dozvolimo. Kontrolirali smo igru, stvorili puno šansi, zabili šest golova... Split je solidna momčad, ali kažem, igrao je onoliko koliko smo mu dozvolili.

- Dojam je da je protok lopte bio brži nego u prethodnim dvjema proljetnim utakmicama. - Da bi tako bilo, morate prije svega imati – dobar teren. To je osnovno. I kad to imaš, sve izgleda drukčije. Bilo je puno dobrih stvari, akcija, dubinskih proigravanja... Da su svi tereni ovakvi kao u Maksimiru, naš bi nogomet izgledao drukčije. Teren je najvažniji.

O izostanku Soudanija.

- Osjetio je grč u mišiću pa smo ga, u dogovoru s liječnikom, odlučili poštedjeti u ovoj utakmici.

O sjajnoj partiji Hodžića koji je zabio sedam golova u zadnja tri susreta.

- Vidite, i on i svi koji su u kadru veliki su potencijal! I svi oni trebaju shvatiti da moraju puno raditi na sebi kako bi došli do željenoga rezultata - zaključio je trener Petev.

- Sigurno da nije lako zabiti četiri gola, niti na treningu, a posebno na utakmici. Moram zahvaliti ekipi, odigrali smo kao prava momčad. Sigurno da ćemo napredovati iz utakmice u utakmicu. Rekao sam nedavno da ćemo biti sve bolji, to se i pokazalo u ovoj utakmici. Nadam se da ćemo nastaviti ovako igrati. Mi smo najbolji u Hrvatskoj, nema dvojbe, idemo po naslov i Kup - komentirao je igrač utakmice Armin Hodžić.

Trener Splita Bruno Akrapović čestitao je Dinamu na uvjerljivoj pobjedi i izvanrednoj utakmici pa korektno priznao:

- Mogli smo upisati i uvjerljiviji poraz. Ušli smo u utakmicu u kombiniranom sastavu i nadao sam se da ćemo što dulje držati nulu, ali onda smo primili jeftine golove. No moram svoje igrače uzeti u zaštitu, izabrao sam ovakav sastav jer mi imamo samo jedan prioritet, ostanak u Prvoj ligi. Rekao sam i prije utakmice da smo autsajderi, što se na terenu i vidjelo. Sad se moramo podići i vratiti se, u nedjelju ćemo protiv Cibalije pokazati pravo lice - kaže Akrapović.

Linker
18. svibanj 2024 21:28