REUTERS
PIŠE D. OLIVARI

PETEV PODIGAO GLAS, ZA NJEGA SUMNJE NEMA 'Možemo pobijediti u svim utakmicama do kraja prvenstva i uzeti naslov prvaka!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. veljača 2017. 12:15

Dinamo je jučer jedne od najdužih priprema stavio ad acta, počinje juriš na Rijeku, na novi naslov prvaka.

Trener Ivajlo Petev emitira pozitivne vibracije, bugarski stručnjak na lice je navukao širok osmijeh.

- Zaista sam potpuno zadovoljan, od prvog dana priprema. U Rovinju je bilo dobro, u Beleku također. Odradili smo sve što smo imali u planu. Ponašanje igrača bilo je fantastično, ocjena priprema je čista petica, Dinamo je spreman za nastavak prvenstva - veli Petev.

Na proljeće će se vidjeti rad Ivajla Peteva. Prošao je pripreme s momčadi, Dinamo koji ćete gledati u nastavku prvenstva je “njegov” Dinamo. Ovo do sada nije bio, svi znamo u kakvim je uvjetima i okolnostima preuzeo momčad. Od sljedeće subote počinje pravo razdoblje bugarskog nogometnog trenera u Maksimiru.

Koliko je Dinamo sada bolji u usporedbi s onim danom kad ga je preuzeo od bivšeg trenera Kranjčara?

- Za tjedan dana počinje nastavak prvenstva. Nadam se da će Dinamo biti bolji. Ovdje na pripremama smo igrali dobro, zabili smo mnogo golova, stvarali mnogo šansi. Imali smo i pogrešaka, ali to je normalno. Ovo što smo radili u Turskoj moramo prenijeti u prvenstvo, gdje moramo biti bolji i bolji u svakoj utakmici.

Onda je zastao, pa podigao glas...

- Svaka naša utakmica na proljeće je - finale! Da, ne trebate ni pitati, kazat ću vam. Da, možemo pobijediti u svim utakmicama do kraja prvenstva i uzeti naslov prvaka. Moramo biti pravi, ozbiljni i koncentrirani. Tada ćemo sve dobiti i opet uzeti naslov!

Zagreb, 080117.
Stadion Maksimir, terensa umjetnomtravom.
Prozivka i trening igraca GNK Dinamo na pocetku priprema za nastavak sezone.
Na fotografiji: Ivajlo Petev.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Do sada nije želio pojedinačno govoriti o igračima, ali posljednjeg dana je ipak popustio.

- Svi, baš svi igrači su danas bolji nego onog dana kad sam preuzeo Dinamo! Ne volim posebno isticati igrače, ali doista ne mogu prešutjeti sjajan napredak i izdanja Hodžića, Machada i Olma! To se vidi iz aviona. Recimo, taj trojac je pripreme iskoristio maksimalno. Njihovo ponašanje i igre su zaista posebna priča.

Nama se posebno svidio i Lešković, naročito kad se uzme u obzir da je osam mjeseci bio “out”?

- Apsolutno! S njim sam zaista pozitivno iznenađen. Znam kako se vraćati nakon tako duge ozljede i neigranja. To nije lako. Imao je vrhunski pristup treninzima i utakmicama.

Marko Lešković
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

I Rumunj Matel nam se čini kao dobitnik ovih priprema...

- Matel je kvalitetan igrač. Može se prilagoditi svakoj situaciji, vidjeli ste da sam ga koristio i na desnoj i lijevoj poziciji. Ali da ne bude zabune, na lijevoj strani imamo Pivarića i Sosu, na desnoj Stojanovića i Matela. Imamo sjajnu konkurenciju u momčadi. Pivarić ima malo problema s leđima, mislim da će vrlo brzo biti dobro. Sa Sosom će sve biti u redu također

Pričali smo o onima koji su, nazovimo to tako, veliki dobitnici priprema. Ima i onih drugih, recimo, Angelo Henriquez se ozlijedio, njegova loša sudbina i dalje piše svoje stranice?

- Pao je nakon ozljede... Imao je peh, ozlijedio se nakon utakmice na kojoj je odigrao jedno poluvrijeme i zabio pogodak. Nismo mi krivi za tu njegovu ozljedu, događa se. Ali jako sam sretan što na kompletnim pripremama nije bilo ozljeda mišića, to pokazuje da je sve bilo sjajno koncipirano. Na ove druge ozljede koje smo imali nije se moglo utjecati.

Kako vam izgleda Gordon Schildenfeld, na temelju viđenog zaključujemo da iskusni bivši reprezentativac nije u udarnoj momčadi, bez obzira na ozljedu Benkovića?

- Ne, on nije u padu, svatko je dobio priliku, pa tako i on. Trudio se Šifo, radio. Samo, ako on osjeća da neće biti u prvih jedanaest, to onda nije dobro. Radiš, treniraš, igraš... Ako misliš da nećeš igrati, onda nastaje problem.

Marcos Guilherme je najavljen kao veliko pojačanje. Kako ste ga vidjeli u ovom kratkom vremenu koje je s vama proveo na pripremama?

- Znate kako ja vidim Guilhermea? Kao mladog dečka poput ovih naših mladića, Gojaka, More, Kneževića, Olma, Sose... On je, da se tako izrazim, “nada iz Brazila”. Trenirao sam dosta Brazilaca. Znam da je za njih prilagodba na Europu jako teška. Čini mi se da je Marcos jako dobar dečko. Vidim da se žarko želi u kratkom vremenu prilagoditi momčadi, pohvatati sve konce. Momčad ga je dobro primila. Guilherme je potencijal, ali trebat će mu vremena da se uklopi u našu momčad. Prošao sam to, znam kako to izgleda. Hoće li igrati protiv Slavena Belupa? Ne znam, treba ga vidjeti sad na ovom hladnom vremenu. Baš me zanima kako će izgledati kad vidi snijeg. Za njega će povratak iz tople Turske u hladni Zagreb biti još jedna stresna barijera.

Zagreb, 020313.
Stadion Maksimir.
Prva, MAXtv 1. HNL. prvenstveni susret 22 kola, Dinamo - Slaven Belupo.
Na fotografiji: Sammir.
Foto: Srdan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdan Vrancic / CROPIX
Sammir

Sammir?

- Odradio je apsolutno sve što je trebao. Njemu treba samo potpuna tjelesna sprema, onda je to to...

Najbolja jedanaestorica?

- Imam na sreću raznih kombinacija, svi su u igri.

Rijeka je najveći konkurent za naslov. Kekova momčad je u prednosti, puno je tih šest bodova. Pratite li što se događa u Rijeci? Eto, otpalo im je pojačanje, Nikica Jelavić?

- Da sam ih pratio sto posto - nisam! Znam da su igrali prijateljske utakmice. Ne mogu kazati da me ne zanima što se zbiva u Rijeci, ali ako Dinamo bude pravi, onda Rijeka ni bilo tko drugi nema šanse. To je jedina istina. Jelavić? Rijeka ima svoju klupsku politiku, svoju selekciju, o tome nemam što pričati. Ne turam nos u njihovo dvorište, zanima me samo Dinamo.

Linker
19. svibanj 2024 10:48