CROPIX
SVE U GRANICAMA NORMALE

PETEVU 20 TISUĆA EURA MJESEČNO, KOREKCIJE SAMO ZA OSVOJENI NASLOV? Bugarski stručnjak će morati dobro zapeti da bi dostigao najplaćenijeg svih vremena

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 15. veljača 2017. 17:35

Mnogi su nas znali pitati koliku plaću ima trener Ivajlo Petev. Službene informacije na tu temu nema, u Maksimiru nije običaj da se plaće igrača i trenera objavljuju u javnosti. Zato se za takva pitanja novinar mora snalaziti kod tzv. dobro obaviještenih izvora.

Oni nam pak kazuju da Ivajlo Petev ima sasvim “normalnu” godišnju plaću, na razini nekih drugih Dinamovih trenera koji su prije vodili maksimirsku momčad. Po tim izvorima bugarski stručnjak ima godišnja primanja od 240 tisuća eura, dakle 20.000 eura mjesečno. To je na razni plaća koju su nekad imali njegovi prethodnici Zoran Mamić, Krunoslav Jurčić, Branko Ivanković... Zlatko Kranjčar je po tim izvorima imao više, oko 400.000 eura.

Naravno, ponavljamo, radi se o neslužbenim informacijama iz izvora bliskih klubu, nismo nikada vidjeli neki od ugovora koje je Dinamo potpisao s svojim trenerima. Dakle, ovu podatke treba ipak prihvatiti s rezervom. Samo smo za jedan ugovor imali službenu potvrdu iz kluba, Vahid Halilhodžić je zarađivao 900.000 eura godišnje.

Zagreb, 210117.
Pleso.
Odlazak GNK Dinamo na pripreme u Tursku.
Na fotografiji: trener Ivaylo Petev.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Da bi dostigao tu cifru Petev će morati svoj novi ugovor odraditi do kraja, dakle, do 2020. godine. Vaha je bio najplaćeniji trener Dinama u njegovoj povijesti, bio je bolje plaćen od svih igrača koji su tada stanovali u plavoj svlačionici. Evo, recimo, popisa igrača koji su igrali kad je Vaha zadnji put vodio Dinamo protiv Intera 6. svibnja 2011. godine: Kelava, Vrsaljko, Ibanez, Tonel, Cufre, Brezovec, Badelj, Palić, Beqiraj, Morales, Rukavina, ušli su kao pričuve Tomečak, Ademi i Mesarić... Nitko od tih igrača nije bio ni približno plaćen kao Halilhodžić.

Nakon odlaska Halilhodžića, vremena za trenere u Dinamu su se promijenila, plaće su bile bitno niže. Ipak, ne znači da će se Petev zadržati na plaći od 240.000 tisuća eura godišnje, na koliko je potpisao. Jer, Izvršni odbor kluba, ako bude zadovoljan njegovim radom, može mu poboljšati ugovor. Ukoliko osvoji naslov prvaka, to će se, budite uvjereni, i dogoditi.

Linker
05. svibanj 2024 03:10