OŽIVLJAVANJE KARIJERE

Petrićeva poruka Niki Kovaču: PAO je moja velika prilika za povratak među Vatrene'

Za cijelu moju obitelj je moj boravak u West Hamu bio pakao! - priznao je hrvatski napadač
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 08. siječanj 2014. 17:47

Jedno je sigurno: Mladen Petrić (33) jučer je odradio prvi dio liječničkih pregleda, danas ga očekuje druga runda, nakon čeka bi donedavni napadač Fulhama trebao parafirati ugovornu obvezu s Panathinaikosom . Na koliko, još se točno ne zna, premda se barata opcijom od 18 mjeseci do dvije i pol godine, do SP-a koje ovaj silno želi vidjeti. A ako je tako, nije sporno da je prepun motiva.

- Privatno, veliku ulogu u mom dolasku u Atenu imala je moja supruga Despina, koja se željela vratiti kući. Imao sam neke ponude iz drugih zemalja, no presudila je želja Despine i eto nas, ovdje smo - smije se Petrić za grčke medije. - Profesionalno, pak, Panathinaikos je velik klub koji mi nudi sjajnu priliku za obnavljanje karijere. Usto, trebat će mi 15-ak dana za ulazak u formu, a prilagodbe na nove momčadi nikada mi nisu uzimale mnogo vremena (Grasshoppers, Basel, Dortmund, Hamburg, Fulham, West Ham). Konačno, ovdje su igrači koje vrlo dobro poznajem, stoga zaista ne sumnjam kako ću vrlo brzo uhvatiti sve konce momčadi, kluba, ali i grada.

Priznat će i sam da je London sjajan, no on tamo nije išao iz turističke naravi.

- Za cijelu moju obitelj je moj boravak u West Hamu bio pakao! Ali razgovarajući sa Schildenfeldom, Pranjićem, ali i Karagounisem, s kojim sam dijelio svlačionicu Fulhama, znao sam da ne mogu pogriješiti ako dođem u zeleni dio Atene. Upoznali su me sa situacijom što mi je prilično važno. Znate, još sam uvijek jako gladan nogometa, a u ovoj momčadi iz priča i poneke snimke vidim mnogo talenta, samo ga moramo otpustiti! Imam strahovitu želju napraviti nešto veliko s Paom, imam strahovitu želju pomoći!

Znaju i grčke kolege koliko ga "svrbi" vatreni poziv...

- Je li Pao prilika i za povratak u reprezentaciju? Svakako jest, no mnogo toga ovisi o meni. Proteklih šest mjeseci bio sam silno nesretan čovjek. I stoga se za početak želim vratiti na travnjak. Želim pomoći Panathinaikosu. A ako u svemu tome i uspijem, onda ću se moći i nadati pozivu moga izbornika Nike Kovača!

Za kraj je odaslao poruku i brojnom navijačkom svijetu "zelenih":

- Pričekajmo, doduše, da prvo potpišem ugovor, ali tada ću se potruditi iz petnih žila kako bih zadovoljio njihova očekivanja i donio im naramak sreće - zaključio je Petrić.

Ove sezone ima četiri nastupa, 113 minuta, bez pogotka i asistencije. Za Novu godinu proslavio je 33. rođendan i sebi zaželio malo ljepši posljednji pjev karijere. Panathinaikos mu je ponudio priliku, Petrić je silno želi iskoristiti. Prošlo je 11 mjeseci otkad je posljednji put bio dio reprezentacije, od Južne Koreje i to baš u Londonu koji mu je ostao u lošem sjećanju. No možda se u Ateni otvara mundijalski obzor. Niko Kovač kazao je da svi imaju priliku, pa tako i Mladen Petrić. Šest mjeseci dokazivanja i snova.

Linker
09. svibanj 2024 02:44