Emica Elvedji / Hanza Media / Hanza Media
SVAKAKVE IDEJE

PIROTEHINKE U GRADSKOM VRTU KAO DA SE SLAVI NOVA GODINA Evo gdje se u Osijeku skrivao 'arsenal' i kako se pokušao unijeti na stadion

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2017. 15:43

Ukupno 96 baklji pronašla je i zaplijenila osječka policija uoči i za vrijeme nedjeljnog HNL derbija Osijek – Hajduk. Iako je Torcida na kraju ipak uspjela prošvercati određeni dio svig priotehničkog arsenala kojeg su u 70. minuti utakmice i aktivirali, valjda želeći "čestitati“ domaćem klubu 70. rođendan, policija je ipak odradila dobar posao, jer su spriječili aktiviranje ogromnog broja baklji koje su huligani planirali upaliti.

Čak 64 baklje pronađene su prije utakmice na tribinama na koje su očito puno ranije unesene, a ostale su pronađene u ruksaku kojeg je nepoznata osoba pokušala unijeti na istočnu tribinu tijekom utakmice. Međutim, "frajer“ je ruksak odbacio kada je vidio policiju i time je izostala vatrena kulisa.

Osim toga, izdano je sedam prekršajnih naloga zbog alkohola, a jedna je osoba i uhićena jer je utvrđeno da je riječ o alkoholnom recidivistu, pa je zaradio optužni prijedlog. Zabilježena su i dva pokušaja nepoštivanja zabrane dolaska na utakmice, a kod jednog je „navijača“ pronađena marihuana. Pala su i dvojica prekršitelja s utakmice Osijek – Rijeka, koji su tada snimljeni video nadzorom, a sada identificirani i prijavljeni.

Voditelj službe za javni red te PU Ivan Petrović rekao je na konferenciji za novinare kako su tijekom utakmice, navijači NK Osijeka, na stadion, preko istočne tribine, pokušali unijeti 32 komada pirotehnike.

Izvijestio je kako su policijski službenici tijekom utakmice zatekli osam osoba, koje su bile pod utjecajem alkohola, jednu osobu s drogom, te dvije osobe koje su imale zabranu pojavljivanja na sportskim susretima i imale su obvezu javljanja u policijsku postaju, a to nisu učinile.

Protiv svih prekršitelja podnesene su odgovarajuće prijave, a u policiji ističu kako je utakmica, unatoč utvrđenim prekršajima i pronađenim pirotehničkim sredstvima protekla relativno dobro.

S obzirom da je jedan od najčešćih prekršaja na sportskim događanjima navijačko pjevanje pjesama i poruka koje znače pozivanje na nasilje, na temelju rasne, vjerske, nacionalne pripadnosti, Petrović je rekao kako policija provodi kriminalistička istraživanja za neke prošle utakmice, gdje je zabilježeno takvo ponašanje, te provjerava je li riječ o prekršaju ili kaznenom djelu.

Linker
17. svibanj 2024 11:48