Cropix/Srđan Vrančić
NEMOGUĆA MISIJA

PIŠE A. LESIČKI Tako se, gospodine Kek, ne osvajaju titule! Život bez rizika gubi svaki značaj...

Rijeka je u utorak navečer na Rujevici ostala na odlaznom peronu. Posljednji vlak za naslov prvaka otišao je bez Matjaža Keka i njegovih igrača. Osvojili su bod koji im ne znači baš ništa, ali kako su igrali u utakmici koja im život znači, i on je puna šaka brade.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. travanj 2016. 15:08

Da se razumijemo, nije niti Dinamo briljirao. Nisu bili niti blizu izdanju iz Maksimira, ali Modri su remijem ostvarili cilj. Zadržali su protivnika na četiri boda, a bolji su i u međusobnim susretima. U prijevodu, u posljednje četiri utakmice do kraja prvenstva, Rijeka mora uzeti pet bodova više od Dinama. Nemoguća misija.

Rijeka je razočarala sinoć. U defenzivi su bili standardni, ali momčad koja se bori za naslov prvaka tek jednom je zapucala u okvir protivnika. Osim u toj početnoj fazi, nismo stekli dojam da su Riječani bili svjesni važnosti ove utakmice. U njihovoj igri nije bilo grama rizika, a kada se Dinamo razigrao nakon što je Zoran Mamić izvadio nevidljivog Henriqueza i ubacio Marka Roga, domaći strateg je odgovorio pojačavši defenzivu!

Umjesto da baci sve karte u napad i da dobije utakmicu, Kek se zapravo uplašio poraza. A tako se, gospodine Kek, ne osvajaju titule! Život bez rizika gubi svaki značaj...

Derbi je zapravo bio odlučen nakon što domaćin nije iskoristio početnu dominaciju. U HNL-u samo Rijeka te Hajduk na Poljudu, mogu uspostaviti dominaciju nad Dinamom. No, ona je bila jalova s tek jednom prilikom, onom Romana Bezjaka. Čim su se domaćini ispuhali, na štih je došlo iskustvo Dinama. Preuzeli su konce igre te rutinirano i bez stresa priveli utakmicu kraju.

Čini se da je na Rujevici tek atmosfera bila dostojna derbija. I suđenje. Iako je ovih dana na leđa Brune Marića stavljen teret od nekoliko tona, sudac iz Daruvara bio je na visini zadatka. Uostalom, činjenica da glavni riječki galamdžija Ivan Mance nije imao potrebe ustati s klupe u znak protesta, dovoljno govori sama za sebe.

Linker
06. svibanj 2024 05:51