CROPIX
PRIČA S POLJUDA

PJESMICA KOJU PESIMISTI VEĆ PJEVUŠE OKO POLJUDA - 'ALMEIDA HUGO NIJE TRAJAO DUGO' Slavni napadač se na rođendan oprašta od Hajduka?

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. travanj 2018. 00:11

Almeida Hugo nije trajao dugo - tako će u rimi pesimisti opisati budućnost Portugalca u Hajduku. I bit će blizu istine, jer nekoć proslavljeni napadač ovog je proljeća daleko od momčadi.

Odigrao je Almeida 44 minute u 10 proljetnih dvoboja Bijelih. Ima tek dva nastupa, a oba je puta ušao s klupe, i to u dvobojima s Cibalijom i Rudešom. Ali svi su svjesni činjenice da Portugalac nije došao u Hajduk da bi ulazio s klupe, a još je manje doveden da bi igrao susrete protiv momčadi s dna ljestvice. Hugo Almeida na Poljud je došao kao igrač prevage.

Prvotna je ideja bila pronaći igrača koji će zamijeniti Futacsa. Ali, nažalost, ozljede i nespremnost velikog su znalca dovele u status pričuve, u status igrača koji povremeno može pomoći, a Hugo Almeida nije za to angažiran. Igrač koji ima posebnu nogometnu dimenziju, nogometaš s kojim je užitak razgovarati o nogometu, ali na terenu više nije “taj”. Nije Hugo Almeida iz razgovora ni Hugo Almeida s videozapisa. Na zimskim je pripremama imao problema s leđima, nakon toga je ozlijedio stopalo i zasad nema ozbiljne najave povratka. Za finale Kupa trebao bi biti spreman. Hugovo 10. finale u karijeri.

Jak zov Portugala

U Vinkovcima tog 23. svibnja Hugo Almeida slavi 34. rođendan. Hoće li se od Hajduka oprostiti feštom, i to ne samo rođendanskom? Zanimljivo pitanje, jer ugovor mu traje do kraja sezone, uz opciju produljenja. Almeidin učinak u Hajduku sportskom direktoru Brancu sigurno ne daje nikakav realan temelj za produljenje suradnje. Previše ozljeda, previše problema da bi se u smiraju karijere Portugalca držalo na visokoj plaći u Hajduku. Međutim, upitno je ima li Hugo, uopće, više motiva za dokazivanje.

Zov Portugala sve je jači, obitelj postaje prioritet u odnosu na nogomet, a udaljenost je velika. Nakon 15 godina profesionalne karijere Almeida je i dalje veliko ime. Ali od imena se ne živi na terenu. Zato će, više i od klupskog stava, sam Portugalac sudjelovati u oblikovanju svoje karijere. U Hajduk je došao ne bi li nakon grčke epizode oživio karijeru, koja je ušla u slijepu ulicu. Ali u HNL-u se nije nametnuo kao glavni igrač Hajduka, a kamoli lige. Ozljede, slab motiv, potrošenost ambicija... Ima svega osim temelja za zajedničku budućnost Hajduka i portugalskog napadača.

Linker
04. svibanj 2024 01:20