Pletikosa: Neće nam biti lako, Mandžukić je jako opasan igrač

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2008. 12:26

Stipe Pletikosa je razgovor za SN započeo rekapitulacijom netom završene sezone u ruskom prvenstvu:

- Završili smo s velikim oscilacijama. Igramo od sjajnog do strašnog. Osmo mjesto i osma godina zaredom bez trofeja je velik podbačaj, pogotovo za navijače, i upravo nam je zbog njih najteže. Kakvi su nam rezultati, njihova je potpora fascinantna.

Trener Laudrup i vi ostajete.

- Danac je jedan od najboljih trenera i ljudi koji su me trenirali. Što se mene tiče, imam ugovor do 2012. Vrlo sam motiviran, pogotovo zbog navijača, s kojima imam sjajan odnos.Neće vam biti lako u Maksimiru?

- Neće, svjesni smo da Dinamo hoće pobjedu koja bi mu praktično donijela povijesni doseg prezimljavanja u eurokupovima. No i nama je taj meč iznimno važan.

Koga u modrim redovima držite najopasnijim?

- Na pripremama reprezentacije posebno me se dojmio Mandžukić. Pogodi li utakmicu, njegova moć i tehnički potencijal postaju vrlo neugodni.

Neugodno će biti što vam inače skloni navijači maksimirskog banana-stadiona ovaj put ne mogu pokazivati simpatije?

- Kako god okrenem, dolazak u Maksimir uvijek je zadovoljstvo. Kao Hajdukov vratar volio sam derbije. Kao golmanu reprezentacije skandiranje Maksimira, gdje je mnogo domaćih navijača, veliko je priznanje mojoj karijeri. Što sam stariji, to mi sve više znači.

Cijeli intervju sa Pletikosom pročitajte u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

Linker
10. prosinac 2023 20:43