REUTERS/Murad Sezer
PLANET HRVATSKA

POBJEDA DOMAGOJA VIDE I DRUŠTVA, MARKO PJACA S KLUPE GLEDAO 'NULU' U FIRENCI Napoli prosuo nove bodove, Juventus već u nedjelju može otići na plus 11

Piše: HinaObjavljeno: 09. veljača 2019. 21:39

Nije uspio Napoli, nije Firenca omiljeno gostovanje za momčad iz grada podno Vezuva. Ovog puta su Fiorentina i Napoli podijelili plijen (0:0) i tako gostujući sastav nije iskoristio priliku da se barem na jednu noć približi prvoplasiranom Juventusu na šest bodova. Napoli je posljednji put na Artemio Franchiju slavio još u studenome 2014. godine, a od tada je dva puta remizirao, sada treći, te je upisao uvjerljiv poraz (3:0).

No, pravo je čudo što na ovom susretu nismo vidjeli barem jedan pogodak, jer obje su momčadi imale nekoliko izrazitih prilika. Prvi su zaprijetili gosti, udarac Zielinskog obranio je Lafont, baš kao i onaj Mertensov nekoliko minuta kasnije. Odgovorio je Chiesa sredinom prvog dijela, ali niti on nije našao put do mreže. Uistinu su na visokoj razini bili vratari obje momčadi, a dojma smo kako su možda malčice bliže pobjedi bili Napolitanci, no realizacija im jučer nije bila jača strana.

Nova prigoda

Marko Pjaca je susret odgledao s klupe za pričuve. Računamo li i ovu, u posljednjih je šest utakmica upisao svega 32 minute, što je doista zabrinjavajuće.

Juventus danas gostuje kod Sassuola, gdje je u posljednje dvije utakmice uzeo maksimalan broj bodova. Bianconeri, nakon što su protiv Parme posve neočekivano izgubili dva boda, nemaju pravo na novi kiks. Vrijedi kazati kako se u momčad vraća Andrea Barzagli, a u kadru će biti i Mario Mandžukić. Allegri prema svemu sudeći neće moći računati na Bonuccija, koji je izvan pogona nakon što je ozlijedio gležanj, Chiellinija, Costu i Cuardada.

Milan, pak, na San Siru dočekuje Cagliari. Rossoneri već četiri utakmice ne znaju za poraz, a ne treba posebno naglašavati koliko su bitna ova tri boda, jer bi se s njima vratili na četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka. U kadar se vraća Lucas Biglia, dok je naš Ivan Strinić i dalje izvan kadra. Darijo Srna bi trebao zaigrati u početnom sastavu, dok je Bradarić upitan za ovu utakmicu.

REZULTATI 23. KOLA,

Četvrtak:

Lazio - Empoli 1-0 (Caicedo 42-11m)

Petak:

Chievo - Roma 0-3 (El Shaarawy 9, Džeko 18, Kolarov 51)

Subota:

Fiorentina - Napoli

Parma - Inter (20.30 sati)

Nedjelja:

Bologna - Genoa

Atalanta - SPAL

Sampdoria - Frosinone

Torino - Udinese

Sassuolo - Juventus

Milan - Cagliari

Rezultati by SofaScore

Nova pobjeda Vide i društva, Bešiktaš na trećem mjestu

Stoper hrvatske nogometne reprezentacije Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta u 2-0 (1-0) domaćoj pobjedi Besiktasa protiv Bursaspora u susretu 21. kola turskog prvenstva

Treći Besiktas ovom se pobjedom bodovno izjednačio s drugim Galatasarayem, oba sastava imaju po 36 bodova, ali Galatasaray ima utakmicu manje. Vodeći Istanbul BB bježi im devet bodova. Bursaspor je 12. sa 24 boda.

Linker
26. travanj 2024 19:21