1. HNL

Pobjeda Istre nad Splitom

Nekoliko uistinu jeftinih previda suca Bebeka i pomoćnika Grgića na štetu Istre malo je zagrijalo publiku, no na odmor se otišlo bez pogodaka
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 04. listopad 2014. 23:03

Vrlo teška, pogotovo po pitanju tablice, jer je Split dočekala na posljednjem mjestu, bila je utakmica za Puljane. Zato se očekivalo da će Pamićevi igrači od starta krenuti čvrsto i agresivno. Tako je i bilo i već u prvoj minuti Dino Špehar imao je vrlo dobru prigodu ali je sa 6 metara pucao preko gola. Nakon toga gledali smo dvadesetak minuta igre između kaznenih prostora u kojoj su Splićani imali nešto veći posjed, ali su tek u 21. preko Cikalleshija uputili udarac prema golu kojeg je Dreven obranio. Dvije minute kasnije najbolja akcija u prvom dijelu. Špehar je uposlio Horvata na bok, ovaj je odlično centrirao a Matoš je sa 4-5 metara u padu pucao no pogodio je Vukovića.

Velika šansa za Puljane i umjesto vodstva moglo je biti na drugoj strani kazna. Graf i Woon nekako su se opet uvalili u kašu neuspijevajući izbiti loptu, onda je Dreven pokušao doći do nje, no odbila se Splićanima čija su dva šuta, jedan za drugim ipak završila izvan okvira vratiju. Očito je bilo da su Puljani u velikom strahu i napetosti da ne prime pogodak, i činili su u obrani osnovne pogreške u predaji lopte. Svemu tome igralo se na očajnom terenu, koji je bio toliko neravan da je lopta non-stop odskakala, gdje god čak i u visini glave igrača!

U 27. minuti Roce je na dodavanje Rugaševića pucao iz blizine pored gola, a domaći su opet uzvratili u finišu poluvremena. U dvije minute, 42. i 44. prvo je Heiser odlično uposlio Špehara ali je ovaj u teškoj poziciji pucao sa 5 metara iznad gola. Radonjić je pak nakon kornera sam na pet-šest metara od gola prebacio splitski gol...

Nekoliko uistinu jeftinih previda suca Bebeka i pomoćnika Grgića na štetu Istre malo je zagrijalo publiku, no na odmor se otišlo bez pogodaka, sa puno zebnji gledatelja što ih očekuje u nastavku...

U nastavku očekivano ista tvrda utakmica u kojoj su Puljani kontinuirano igrali sa dozom straha od splitske kontre. No, u drugom dijelu Splićani nisu djelovali tako čvrsto kao u prvom, a Puljani su polako ali sigurno preuzimali posjed odnosno pritiskali su prema golu Vukovića. U 69. minuti izva nredna akcija po lijevoj strani Heistera koji je došao do korner linije i sa sedam-osam metara prejako centrirao, Špehar je bio kratak.

Puljani su unatoč tome i dalje nastavili čvrsto igrati, sve hrabrije, iako do 81. minute bilježimo tek šut Rocea ali je Dreven odlično reagirao. I onda se sve otvorilo. Ivančić koji je ušao u nastavku i pokazao da je vrlo raspoložen za igru okrenuo je na 16 metara protivnika, pucao jako, Vuković je odbio a Radonjić je iz blizine glavom pospremio loptu u mrežu za eksploziju zadovoljstva, ali i olakšanja na tribinama.

Bila je to nagrada za upornost Pulja na, hrabrost koju su iskazali u drugom dijelu, a kamate su došle tri minute kasnije. U kontri je Obšivač gurnuo preko centra loptu Radonjiću, ovaj se u svom stilu sjurio prema Vukoviću, prvi udarac se odbio od stative, ali je Radonjić bio spreman i odbijenu loptu pospremio je u mrežu. Bila je to najava da će Puljani ipak doći do pobjede koja im je toliko nedostajala i pogotovo koja im je toliko trebala. Splićani su pokušali nešto, ali uglavnom udarcima sa distance, bez nekog ozbiljnijeg ugrožavanja danas vrlo sigurnog Drevena.

U posljednjem zvižduku suca Bebeka osjetilo se veliko olakšanje kako na terenu među zeleno-žutima tako i na tribinama. Split se po0kazao još jednom kao dobro došao gost na Brozini jer su puljani upisali terću uzastopnu pobjedu protiv Crvenih. Kao nikada do sada ona je bila vrijedna i bijega sa začelja, ali i velike doze samopouzdanja, čini nam se stvari koja je najviše nedostajala zelenožutima u posljednjih nekoliko kola.

Linker
06. svibanj 2024 13:58