Foto: Ante Cizmic / CROPIX
EUROPA NA POLJUDU

POČETAK SEZONE VELIKIH CILJEVA! SVIM SNAGAMA PO TITULU I USPJEH U EUROPI Evo što Kopić sprema Slaviji: 'On je jedan od većih talenata'

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 25. srpanj 2018. 12:59

Hajduk napokon poslije dugog, predugog vremena, dakle od daleke 2005. kreće svim snagama na prvo mjesto, na titulu prvaka HNL-a. I to je bez krzmanja najavio trener Hajduka Željko Kopić za razliku od novo ustoličenog predsjednika Jasmina Huljaja od kojeg i nije za očekivati neka bombastična obećanja dok se čovjek ne upozna s mehanizmom kluba.

Svaka čast Kopiću, koji je u stvari očitao lekciju bivšem predsjedniku Ivanu Kosu, ali i nadzornicima predvođenih tandemom Marasović&Šalinović. Jer oni su se postavljali groteskno s obzirom na to da su o krajnje ozbiljnoj temi govorili na šaljivi način, to da će Hajduk 2025. biti onaj pravi.

“Bijeli” su prošli pripreme na zadovoljstvo trenera Hajduka, u četvrtak ih očekuje prvi ispit na europskoj sceni protiv sofijske Slavije. I tu se po najavi, po prihvaćanju uloge favorita oslikava duh trenera Kopića, sigurno i kompletne momčadi. Nema izvlačenja, Kopić kaže:

- Mi smo favoriti, spremni smo eliminirati Slaviju.

Kopić nikad nije tajio da preferira sustav 4-3-3, pa je objasnio:

- Imamo namjeru provoditi presing, izvodimo brza oduzimanja lopte, jurišati u napad.

Međutim, kad se s trenerom Hajduka krene u razgovore o igračkom kadru, on je vrlo oprezan u objašnjenjima:

- Posavec je prvi vratar ispred Duke, a Gentsoglou je otišao jer je iskazivao takve želje dulje vrijeme, ali je on bitan faktor za svakog trenera koji voli taktički urednu igru. Na lijevom beku nema dileme, Fomitschow je u prvom planu, izuzetan radnik, za primjer, Memolla i Filip su na čekanju. Nižić nam je dragocjen, naš kapetan, ali je njegov odlazak ipak aktualan. Od Radoševića i Caktaša očekujem mnogo, oni su za nas bitni igrači. Futacs nije prijavljen za Europsku ligu, neće konkurirati za utakmicu protiv Slavije, on radi odvojeno.

Trener Hajduka će dodati:

- Ima mladih, svaki će dobiti svoju priliku, Palaversa je, na primjer, jedan od većih talenata i pogodan za igru koju preferiram.

Još jedan detalj: Kopić se raduje VAR-u, po njegovom mišljenju s VAR-om utakmice odlaze u drugi smjer, ali premda “nisam siguran bismo li s tom tehnološkom podrškom osvojili kup, uvjeren san da bi finalna utakmica imala drugačiji tijek”

Linker
02. svibanj 2024 22:58