Ronald Gorsic / CROPIX
IZRAVNI OKRŠAJ LOKOSA I HAJDUKA

POČINJE LUDA ZAVRŠNICA ZA PLASMAN U EUROPU, A VAŽAN ĆE BITI - SVAKI GOL 'Bilo bi tragično za Hajduk ne izbori Europu! Ali nek’ se ponovi 2:0 za nas'

ANTE MAJSTOROVIĆ Srednji branič Lokomotive optimističan uoči dvoboja s Hajdukom, silno važnim u razračunavanju za europske pozicije
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. travanj 2019. 22:03

Kakva će to biti završnica u borbi za plasman u Europu! U posljednjih osam kola, naime, četiri će kluba tražiti tri mjesta u “europskim izborima” - Osijek ima 47 bodova, Lokomotiva i Hajduk po 44, a Gorica 42 boda. Bit će “veselo”, svaki će gol biti iznimno važan, mnogo će toga, zacijelo i najviše, ovisiti o međusobnim dvobojima. A u nedjelju je na rasporedu prvi veliki okršaj europskih kandidata, Lokomotiva će u Kranjčevićevoj (19 sati) ugostiti Hajduk...

- Sad počinje “ludilo”! Više nema prava na pogrešku, treba “ginuti” za svaki bod. Mišljenja sam da će na kraju ipak o plasmanu u Europu odlučivati međusobni dvoboji, to bi bilo i najpravednije, nek’ se u međusobnim okršajima iskristalizira tko zaslužuje Europu. Igramo doma i s Hajdukom i s Osijekom i s Goricom i trebali bismo iskoristiti taj dobar raspored - smatra 25-godišnji srednji branič Lokomotive Ante Majstorović.

Negdje će se vratiti

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: Ivo Grbić, Bruno Petković, Ante Majstorović

Zašto Lokomotivu ovoga proljeća prate oscilacije u igri?

- Teško je držati kontinuitet dobrih igara i rezultata cijelu sezonu. Istina je, nismo igrali tako sigurno kao jesenas. Ali nedostajalo nam je i sportske sreće. Nadigrali smo, primjerice, Rijeku, a na kraju smo izgubili, baš kao i u subotu protiv Intera! A valjda će nam se negdje vratiti ti bodovi, bilo bi sjajno kad bi nas ta sportska sreća pomazila protiv Hajduka i Osijeka. No, istaknuo bih da je naš jedini pravi kiks bio što nismo doma svladali Rudeš i ta nam dva boda definitivno nedostaju u konačnom zbroju.

Golem pritisak

U dresu Splita i Lokomotive odigrao je Majstorović ukupno 17 utakmica protiv Hajduka, upisao je dvije pobjede, sedam remija i doživio osam poraza. Zabio je jedan pogodak, u dresu Lokomotive, lani u finalu Kupa (1:1), kad je Hajduk nakon izvođenja 11-eraca uskočio u finale (5:3). Dobro Majstorović poznaje splitski mentalitet i kaže:

- Bilo bi tragično za Hajduk da ove sezone ne izbori Europu! Vratilo im se dobro ozračje u i oko kluba, plasman u Europu im je imperativ i bilo bi vrlo potresno na Poljudu ne ostvare li cilj. Znate kako je “dolje” - kad pobjeđuju, onda su najbolji na svijetu, ali kad izgube dvije utakmice, onda su najgori... Nije lako igrati u Splitu, štoviše, pritisak od strane javnosti i navijača je golem. Stoga sam uvjeren da je i sad na Hajdukovim igračima veći pritisak nego na nama i to bi svakako trebala biti naša prednost. Mi nemamo takav “teret na leđima”, dolaze nam u goste sa spoznajom da nisu pobijedili dvije utakmice za redom (Dinamo 0:1, Osijek 0:0), ali svejedno im svi daju ulogu favorita. Neka, nama to odgovara.

Kako ocjenjujete Hajdukove strance, posebno na obrambenim pozicijama?

- Ne bih o tome govorio, nije na meni da to procjenjujem. Oni znaju što rade i koga dovode, ako su na Poljudu zadovoljni, ja sam još zadovoljniji, sve je super...

Usporedite nam malo Hajdukov i Lokomotivin napad?

- Eh... Neka stručnjaci to uspoređuju, nisam plaćen za to, ha-ha...

Može li vas Hajdukov trener Siniša Oreščanin nečime iznenaditi?

- Ne znam, vidjet ćemo. Nisam se još kao igrač susretao s Oreščaninom, ali pratio sam drugu momčad Hajduka koju je vodio prije nego je preuzeo prvu momčad. Praktički je prenio isti sustav igre, s “rombom”, teži kombinatorici i brzom dodavanju, s viškom igrača u sredini terena. Sviđa mi se taj način igre i pred Oreščaninom je lijepa budućnost. Ali i mi imamo odličnog trenera, Goran Tomić nas odlično vodi, mlad je, ali iskusan i razuman, siguran sam da će pronaći pravi odgovor za Hajdukovu igru.

Jairo im je najbolji

A tko bi vam od Hajdukovih napadača mogao zadavati najviše posla u nedjeljnom dvoboju?

- Brazilac Jairo svakako je njihov najbolji napadač, vrlo je neugodan za čuvanje. Kompletan je igrač, sve zna s loptom, taktički dobro igra, brz je i okomit. A za nas je svakako veliki plus što nema Caktaša, o kojem praktički ovisi Hajdukova igra.

Što bi moglo odlučiti pobjednika?

- Presudit će nijanse, potankosti... Siguran sam da će to biti ravnopravna utakmica, koja može otići i na njihovu i na našu stranu. Dat ćemo sve od sebe da razotkrijemo i iskoristimo Hajdukove mane, da isprovociramo tu sportsku sreću i da utakmicu odvedemo u “našu ulicu”. Općenito bolje igramo doma nego u gostima, očito nam odgovara travnjak u Kranjčevićevoj, navikli smo se na njega i nadam se dobroj igri i pobjedi. Jesenas smo ih kod kuće pobijedili 2:0, neka tako bude i u nedjelju - kaže Majstorović.

Rezultati by SofaScore

Linker
22. travanj 2024 03:41