CROPIX
HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

POČINJE NOVI ZANIMLJIVI RASPLET NA ZAČELJU HNL-A Igor Cvitanović upisao i četvrti poraz zaredom, može li se Rudeš sada ipak može nadati čudu?

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. travanj 2019. 22:23

U zadnjem susretu 27. kola Prve HNL nogometaši Rudeša svladali Istru 1961 s 1:0 u Kranjčevićevoj.

Tomislav Ivković pretvorio se u Robina Williamsa iz hollywoodske uspješnice ''Ja ću budan sanjati''. Iako je njegov Rudeš u 27. kolu prvenstva došao do tek druge ovosezonske pobjede, i dalje se može nadati ostanku u elitnom društvu. Sedam bodova viška ostalo je Istri 1961 uoči posljednjeg ligaškog kruga, paklenog kruga za Puljane. Igor Cvitanović upisao je i četvrti poraz u četvrtoj utakmici na klupi, a njegova Istra 1961 već pet uzastopni u prvenstvu.

Sve je moglo biti drugačije da su u 5. minuti gosti poveli, a mogli su, trebali su. Dani Ndi je bio pokretač akcije, Ramon Mierez dodavač, a Adrian Fuentes pucač. Propustio je 22-godišnji Španjolac veliku priliku, iz blizine je zatresao gredu, iako je imao otegotnu okolnost jer je povlačen za dres. Sudac Tihomir Pejin ipak se nije oglasio…

Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

Radio je Ndi u otvaranju dosta problema Rudešanima, u dvije dobre situacije bili su Mierez i Fuentes, ali nisu pogodili. Vrijeme je proticalo, Rudeš se dizao i u 35. minuti došao do izjednačenja. Vitalij Lisakovič je ubacio, a Kevin Rimane poput svog donedavnog suigrača iz PSG-a Presnela Kimpembea protiv Manchester Uniteda, skrivio kazneni udarac igranjem rukom. Tomislav Štrkalj bio je rudeški Marcus Rashford, prošlogodišnji Rudešov junak u borbi za ostanak Josip Čondrić bio je malo prekratak.

Počela je početkom nastavka Istra 1961 ozbiljnije opsjedati vrata domaćina, u 53. minuti je krasno, malo pokraj vrata, tukao Marin Grujević, ali kapetan i njegovi suigrači nakon toga nisu nikako uspijevali opasnije zaprijetiti. Nije ni Rudeš, ali nije ni trebao. Potpuna dominacija gostiju u 80. se skoro pretvorila u drugi gol Rudešana. Štrkalj je pogodio vratnicu nakon dodavanja Lisakoviča, a u nastavku akcije je Bjelorus promašio odličnu šansu. Kazna je skoro došla minutu kasnije, kad je dotad nesigurni Ivan Banić vrhunski obranio pokušaj Karolisa Laukžemisa i pobjedu svoje momčadi.

Nenad Bjelica mirno je napustio ložu, Rudeš je naime sljedeći Dinamov suparnik, a s puno više energije u svlačionicu gostiju uletio je njihov glavni klupski operativac Mikel Lauzurica. Nije Puljanima lako...

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 03:40