foto: Ronald Gorsic / CROPIX
KREĆE SE S POSLOM

POČINJE OPERACIJA 'EURO' Ante Čačić kreće s pripremama bez šest igrača s popisa

Reprezentacija će prvi trening ‘akcije Francuska’ odraditi na Maksimiru danas u 18 sati, a onda se kreće u Međimurje
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. svibanj 2016. 10:25

Nakon što je Ante Čačić u ponedjeljak predočio popis reprezentativaca s kojima kreće na pripreme za Euro, a koji nije izazvao prijepore u javnosti kao što je to bilo za očekivati, u petak se, točno u podne, u hotelu As okuplja većina reprezentativca što je i službeni početak priprema.

Nešto ranije izbornik će se iz hotela Hilton ponovno obratiti javnosti, ovaj put s detaljima oko priprema koje će se odraditi u dvije faze. Prva je u Svetom Martinu na Muri zaključno s utakmicom protiv Moldavije u Koprivnici sljedećeg petka dok će ona druga biti u Rovinju koja završava provjerom protiv San Marina na Rujevici u subotu, 4. lipnja.

Od pozvanih 27 reprezentativaca, Ante Čačić prvog dana priprema imat će na raspolaganju njih 21. Nema Ivana Rakitića, Marija Mandžukića i Darija Srne pred kojima su obaveze u natjecanju za Kup i oni bi se prema planu trebali priključiti suigračima 29. svibnja, uoči polaska u Rovinj.

Većinu priprema propustit će i dvojac iz Real Madrida. Naime, Luka Modrić i Mateo Kovačić u Milanu sljedeće subote igraju finale Lige prvaka pa ih izbornik očekuje tek 2. lipnja u Rovinju ili dan kasnije u Opatiji gdje će reprezentacija boraviti uoči utakmice sa San Marinom.

Dva dana odmora dobio je i Duje Ćaleta Car koji je sinoć igrao finale austrijskog Kupa za Red Bull Salzburg protiv Admire. On dolazi u nedjelju, taman pred polazak za Sveti Martin na Muri.

Reprezentacija će prvi trening imati na Maksimiru u petak u 18 sati. Subota donosi dvostruki meni jer će se vježbati u 10 i u 18 sati, dok se dan kasnije putuje prema Međimurju. Ondje će Ante Čačić imati otvoreni trening za javnost na stadionu nogometnog kluba Polet u nedjelju u 18 sati, a na koji su pozvani svi navijači hrvatske nogometne reprezentacije u cilju stvaranja što boljeg ozračja pred odlazak na Euro u Francusku.

Sve o EURU saznaj na Navijačnici!

Linker
10. svibanj 2024 21:58