Cropix, sn ilustracija
ČEKA SE DRUGI FINALIST

POGLED IZ SPLITA Dinamo je Hajduku ipak bolji izbor za finale Hrvatskog nogometnog kupa nego Rijeka, a evo i zašto

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. travanj 2018. 15:02

Matjaž Kek na Poljudu je bez ustručavanja kazao: “Želio bih se s Hajdukom ponovno sresti u finalu Kupa.” Kopić je odgovorio: “Jasno je da bi Kek želio s nama kada smo mi već u finalu.”

Logična poruka s puno duha i humora. A koga bi Kopić želio 23. svibnja u Vinkovcima? Svejedno je treneru Bijelih, jasno je odgovorio: “Ne razmišljam o tome tko će nam biti protivnik.”

Zna Kopić da će svaki protivnik biti ozbiljan i opasan po trofejne ambicije Hajduka, ali gledajući proljetna izdanja Dinama i Rijeke, ne možemo se oteti dojmu da su Modri bolji izbor.

Rijeka je momčad koju je Hajduk uspio pobijediti prošle jeseni, ali Kekova ekipa pokazala se ove sezone teži izbor nego Modri. Poglavito ako analizu forme suzimo u manji okvir, u proljetnu polusezonu.

HNTV

Riječani su u protekla dva mjeseca iskazali rast forme, dok je Dinamo opterećen ozljedama i kadrovskim promjenama upao u goleme rezultatske turbulencije. No, jasno je da će na ime drugog finalista vinkovački dvoboj imati ravnopravni okvir. Dinamo ili Rijeka, ako želi do trofeja Hajduk u svakom slučaju mora pobijediti.

Linker
02. svibanj 2024 18:57