REUTERS
ZANIMLJIVA ANALIZA

'POGLEDAJTE KAKO SE PONAŠA KOVAČ, NE PRESTAJE GRMJETI S AUT-LINIJE' Njemački komentator objasnio što Hrvat znači za Bayern uz četiri presudna faktora!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2019. 10:15

Pobjeda Bayern Münchena od 5:0 nad prvim pratiteljem Borussijom iz Dortmunda odjeknula je u nogometnoj javnosti. Čestitke i pohvale Niki Kovaču pristižu sa svih strana, a nakon ovakvog trijumfa hrvatski strateg na klupi bavarskoga giganta napokon može malo odahnuti.

Njemački komentator koji redovito prati Bayern München i njemačku nogometnu reprezentaciju Michel Munger izdvojio je četiri ključna faktora koja su obilježila ovaj derbi.

REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS

Neutaživa glad za pobjedom

Najvažniji čimbenik koji je presudio derbi nije trenerski talent. Obje su ga momčadi imale. Nije ni trenersko iskustvo. Švicarac na klupi Borussije Lucien Favre ima ga više od Kovača.

Ono što je presudilo bila je veća želja za pobjedom. Bavarci su pokazali ogromnu volju i motivaciju od samoga početka. Pokorili su zahtjevne i neugodne suparnike u samo 45 minuta.

REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS

Igrači su iznimno pozitivno reagirali na sugestivne Kovačeve poruke i upute tijekom utakmice, a to je bio presudan faktor u sjajnoj pobjedi. Dovoljno je samo pogledati fanatično Kovačevo ponašanje uz aut-liniju, bivši hrvatski izbornik ne prestaje grmjeti i prenositi svoju energiju na događanja na terenu.

Trojac iz pakla

Trojac je imao ogroman utjecaj na ishod ovoga derbija.

Prvi je Thomas Müller. Ne samo da je njegovo kretanje u ofanzivnoj liniji otvaralo prostor ostalim suigračima, nego je i pametnim dodavanjima stvarao stalnu prijetnju gostujućoj obrani.

Drugi, David Alaba. Austrijanac je nadoknadio loš start u prvenstvu te se pokazao kao jedan od nositelja momčadi u nastavku Bundeslige. Njegova kretanja, sposobnost čitanja igre i neumorna trka čine razliku u većini utakmica. On je jedan od najtalentiranijih Bayernovih pojedinaca.

A treći je - Thiago Alcantara. Ovaj veznjak može biti frustrirajuće nekonzinstentan, ali je protiv Borussije odigrao u velikom stilu. Precizno izvođenje kornera, sjajna kontrola igre u veznome redu i konstantna opasnost po gol gostujuće momčadi davale su krila Kovačevim izabranicima.

Sitne greške dortmundske Borussije

Većina će istaknuti sjajnu igru bavarske momčadi, ali potrebno je osvrnuti se i na taktičke nedostatke Crno-žutih. Sitne greške mogu se oprostiti protiv slabijih suparnika, ali ne i protiv elite. Bayern je neumoljivo iskoristio sve slabosti igre gostiju.

Vratar Roman Bürki spasio je Borussijinu čast... možda!

Gostujući vratar zaista je fantastičnim intervencijama spasio još i veći poraz, ali pitanje je može li se govoriti o spašavanju časti kada momčad primi pet pogodaka.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 02:16