Screenshot: Chelsea
IMAT ĆE VAŽNU ULOGU

POGLEDAJTE PRVE FOTKE MATEA KOVAČIĆA NA STAMFORD BRIDGEU Otkriven i iznos godišnje plaće, a Vatreni je dobio ono što je tražio - poziciju u prvih 11!

HRVATSKI VEZNJAK NA STAMFORD BRIDGEU Naš reprezentativac će sljedeću sezonu provesti na posudbi u londonskom klubu, gdje bi trebao imati važnu ulogu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 13:45

Liječnički pregled i potpis ugovora na kraju je bio formalnost. Mateo Kovačić nakon Serie A i španjolske La Lige novo je ime u rosteru zvijezda engleskog Premiershipa. Izborio je to stisnuvši Kraljevski klub uza zid kao malotko, jer i konačan epilog potvrđuje koliko ga zapravo nisu htjeli dati.

Kovačić se dogovorio s Chelsajem, želio je transfer i novi početak, bez tereta Reala, međutim Florentino Perez nije htio ni čuti. Potom su igračevi zastupnici i engleski klub ponudili varijantu posudbe, na kraju dobili su pristanak, ali bez prava otkupa, samo za klasičnu pozajmicu na godinu dana. Nakon toga ponovno je Realov igrač, ali se tijekom sezone klubovi štogod novog ne dogovore…

Status nositelja

Rasplet je Kovačića zadovoljio, ne i oduševio jer pikirao je na transfer, katkad te drugačije tretiraju ako si pod ugovorom nego tek na posudbi, ukoliko onaj za kojeg igraš nema nikakva prava. Osjetio je to Pjaca u Schalkeu.

No, Kovačić više ne želi čekati “trenerovu milost”, bio je odlučan da mu je dosta privremenih šansi, da čak i nakon dobrih partija bude gurnut na hlađenje jer netko drugi ima pole-position. Jedino mu je bilo važno da dobije kontinuitet nastupa i status jednog od nositelja igre. Nije postavio zahtjev za većim novcem, Chelsea je preuzeo godišnji ugovor kakav ima s Realom, a prema napisima pojedinih medija to je 3,5 milijuna eura neto. Bluesi su tek “nešto sitno“ platili Madriđanima.

Maurizio Sarri, koji u Italiji ima status jednog od najboljih trenera zadnjih godina, ključni je razlog što je kazao: Chelsea. Mamio je Kovačića još u Napoli. Iz kluba podno Vezuva doveo je ovog ljeta Brazilca Jorginha, a Mateu je obećao mjesto u startnoj postavi. Inače ne bi ni zagrizao…

U Superkupu s Manchester Cityjem vezni trojac bili su Jorginho, Fabrebas i Barkley. Tu svakako treba dodatni zadnjeg veznog Kantea, pa se čini da će Kovačić dobiti nešto malo ofenzivniju rolu, kao igrač s više napadačkih sloboda u trojcu u sredini terena, ili možda čak u isturenijoj roli, što je manje vjerojatno. Konačan izgled momčadi zavisi o finišu prijelaznog roka. Hazarda i Williana dosta se spominjalo na tržištu, a oni su i dalje na Stamford Bridgeu.

KOVAČIĆ U REAL MADRIDU

3 godine je proveo u Realu

109 nastupa

45 puta u početnih 11

5391 minuta

3 pogotka

8 asistencija

14 žutih kartona

1 crveni karton

3 naslova prvaka Europe

1 naslov prvaka Španjolske

1 Španjolski superkup

1 Europski superkup

2 Klupska SP

Linker
07. svibanj 2024 01:17