Pogodak za oproštaj: Nije isključeno da s Nantesom igram u Drugoj ligi!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2009. 01:54

Subotnja utakmica u posljednjem kolu francuske lige bila je oproštaj Nantesa od Prve lige. Samo jedno ljeto žuti su bili dijelom elite kojoj, po tradiciji, nesumnjivo pripadaju. Što ispadanje znači Ivanu Klasniću u pogledu budućnosti?

- Ne znam što bih vam sada rekao, moj odvjetnik je bio na razgovoru u klubu, predsjednik je izjavio da ću vjerojatno otići u drugi klub, ali sve su to sada nagađanja.

Nije valjda u opciji i ostanak u Drugoj francuskoj ligi?

- Zašto ne, sve je moguće, imam ugovor i ako ne bude ponude koja bi zadovoljila mene i Nantes, onda postoji i ta mogućnost da ostanem. Doduše, mislim da se to neće dogoditi, ali ponavljam, tu opciju ne treba odbaciti.

Navijači su teško podnijeli ispadanje, čak su i verbalno napali igrače, kako ste vi prošli?

- Navijači su nezadovoljni ispadanjem i ljutnju su iskazali prema igračima. Osim verbalnog bilo je i fizičkih napada, ali ne mogu vam točno reći dimenziju jer sam ja prije treninga već bio u svlačionici kad se to dogodilo.

Tužno je kad tako veliki klub ispadne iz lige?

- Izuzetno ružno. Nantes je institucija u francuskim okvirima i nitko nije očekivao da bismo odmah ispali iz lige. No, takav je nogomet, ne živi se od povijesti.

Tko je najveći krivac, odnosno, koji je uzrok takvom neuspjehu?

- Ne bih vam mogao reći jedan razlog, vjerojatno je više faktora utjecalo na ispadanje. Svi smo krivi u neuspjehu.

Imate li kakve zamjerke po pitanju statusa?

- Iskreno rečeno, iznenađen sam činjenicom da nisam igrao u onolikoj mjeri koliko se očekuje od igrača koji je doveden kao pojačanje.

Osobni skor?

- Mislim da je pet golova realan učinak u odnosu na malu minutažu koju sam imao. Ponavljam, mislim da sam zaslužio veću minutažu, i moj bi učinak sigurno bio bolji da neke utakmice nisam sjedio na klupi.



Nadate li se startnoj postavi protiv Ukrajine?

- To će odlučiti izbornik, mogu samo kazati da sam u vrlo dobroj formi, potpuno spreman, a činjenica da sam u posljednje vrijeme manje igrao donijela je nešto dobro, naime osjećam se vrlo svjež i lagan. Ako mi izbornik pruži priliku, dat ću sve od sebe da je opravdam.

Linker
06. svibanj 2024 23:50