Ian MacNicol/Getty Images
DEMANTIRAO NAPISE

'POKAŽITE MI GDJE JE TO STEVEN GERRARD REKAO!?' Otočani zakuhali stvar koja reprezentativcu Vatrenih nije nimalo sjela: 'Sve je izvučeno iz konteksta'

BORNA BARIŠIĆ Hrvatski reprezentativac u Rangersu iz Glasgowa demantira neke napise o njegovom statusu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. svibanj 2019. 16:02

Škotski Daily Record doveo je u sumnju vjeru trenera Stevena Gerrarda u hrvatskog reprezentativca Bornu Barišića, lijevoga beka Vatrenih koji stigao je u redove Rangersa iz Osijeka u kolovozu 2018. godine uz odštetu od 2,5 milijuna eura.

Posljednju utakmicu za Rangerse odigrao je 16. ožujka protiv Kilmarnocka. Potom je nastupio i zabio debitantski gol za Vatrene protiv Azerbajdžana, a onda se ozlijedio protiv Mađara i propustio derbi protiv Celtica.

Izvukli iz konteksta

Jučer smo porazgovarali s hrvatskim reprezentativcem i pitali o čemu se radi?

- Neka mi jedan novinar pokaže gdje je moj trener Steven Gerrard izjavio da me ne želi, odnosno da me želi prodati? Novinari su tu stvar izvukli iz konteksta i jedina je istina da sam se vratio nakon ozljede u momčad koja je u odličnoj formi. Vezali smo četiri pobjede zaredom s jednim primljenim pogotkom i naravno da se nije odmah lako vratiti u momčad. Rangers je veliki klub s odličnim igračima i nije se uvijek lako vratiti u momčad. Zbog toga sam zadnju utakmicu bio na klupi, ali što se tiče mog odnosa s trenerom sve je u redu - kazao nam je Barišić.

Eto kako ponekad mediji mogu zakuhati priču koja uopće ne postoji. Kad netko samostalno stvara zaključke nakon nekih izjava, dolazi do nesporazuma, ovoga puta to se dogodilo kad je u pitanju hrvatski reprezentativac.

- Sa mnom je sve super. Nisam uopće puno izbivao, samo dva tjedna zbog one ozljede zadnje lože kad sam igrao za reprezentaciju. Odmah sam počeo trenirati, igrali smo u međuvremenu jednu prijateljsku utakmicu, to sam odigrao. Trebalo mi je onda određeno vrijeme kako bih vratio adekvatnu tjelesnu pripremljenost. To je u škotskoj ligi jako bitno. Sad sam odlično i sve je OK. Bio sam na klupi u posljednjoj utakmici i nema nikakvih problema. U nedjelju imamo derbi sa Celticom, imat ćemo još jednu prijateljsku utakmicu, pa je onda na rasporedu zadnje kolo, dakle do kraja imamo još tri utakmice.

Škoti su pisali i da su u Rangersu bili jako ljuti nakon što se Borna ozlijedio na kvalifikacijskom ogledu s Mađarima.

- Da, bili su ljuti, ali došlo je do nesporazuma, no sve je izglađeno na tu temu. Sve je u redu, nema tu nikakvih problema.

Tako smo eto riješili priču koju su gurali škotski mediji. Kao što vidite, tresla se brda, a rodilo se - ništa. Prebacili smo se, naravno, na sljedeće okupljanje naše reprezentacije prije sudara s Walesom u europskim kvalifikacijama.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Croatia - Groupama Arena, Budapest, Hungary - March 24, 2019  Croatia's Borna Barisic recevies treatment from the physios after sustaining an injury  REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

- Svjesni smo u kakvoj smo situaciji. Nakon Mađarske shvatili smo neke stvari. Neću kazati da se moramo uozbiljiti, ali morat ćemo promijeniti mentalitet. Wales je vrlo težak suparnik, u nezgodnom terminu. Ali kako je nezgodan za nas, tako je i za njih. Lige završavaju dva-tri tjedna prije. Moramo se spremiti dobro, doći do pobjede, uzeti sva tri boda.

Barišića svakako posebno veseli što se utakmica s Walesom igra u njegovu Osijeku.

- Naravno da me to raduje. Za mene je čast i privilegij biti u reprezentaciji, a još se igra u Osijeku, što meni osobno znači još veće zadovoljstvo. Naravno da nije upitno trebamo li dobiti Wales, ali trebali smo dobiti i Mađare, pa nismo. Znam da je to izlizana rečenica, ali danas nije lako pobijediti bilo koga. Vidjeli smo to već na sto primjera u europskom i svjetskom nogometu. Ako budemo pravi, a ovoga puta ne sumnjam u to, tu mislim na mentalnu stabilnost, držim da ne bi smjelo biti problema. Mi smo kvalitetnija reprezentacija.

Bez čestitki Celticu

Pitali smo Bornu za kraj je li svojim kolegama, Filipu Benkoviću i Jozi Šimunoviću čestitao naslov prvaka sa Celticom?

- Ne, nisam im čestitao na naslovu prvaka! Nisam ni Jozi Šimunoviću čestitao na pogotku koji je postigao protiv Aberdeena.

Možda će vam ove posljednje rečenice Borne Barišića zazvučati čudno, neuobičajeno. Međutim, ako već možda ne znate, suparništvo dva kluba iz Glasgowa je ogromno, teško je to opisati. Niti igrači Rangersa ne čestitaju igračima Celtica, niti igrači Celtica čestitaju igračima Rangersa. To se jednostavno ne radi, navijači jednog i drugog kluba takve čestitke ne bi dobro primili.

Linker
19. svibanj 2024 21:27