Alexander Söderlund (desno)
 REUTERS/Russell Cheyne
ZANIMLJIVA IDEJA

POKUŠAJ ŠPIJUNAŽE NAJVEĆE PRIJETNJE DINAMU Zabio tri gola Mariboru, pa tražio informacije od - igrača Modrih: 'Odgovori su mu bili šifrirani'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 09:53

Alexander Söderlund zabio je jedan gol Mariboru u uzvratu, nakon dva u prvom susretu. Radi se o 32-godišnjem norveškom centarforu koji je na Transfermarktu procijenjen na milijun eura. Rosenborg ga je prodao francuskom Saint-Etienneu za dva milijuna eura u siječnju 2016. godine, a potom vratio za 500 tisuća eura dvije godine kasnije. Igrao je ranije u malim talijanskim klubovima Treviso i Lecco, u Bugarskoj, na Islandu, ali i Haugesundu, bivšem domu trenera Hornelanda. Baš za njega Norvežani sad misle da najbolje poznaje Modre jer u Saint-Etienneu je bio suigrač Kevina Theophile-Catherinea. Ostali su prijatelji. O Dinamu je kazao:

- Imaju igrače iz cijelog svijeta i proračun koji je puno veći od našeg, tako da mogu platiti svoje igrače 3-4 puta više nego Rosenborg. Dakle, jasno je da smo vjerojatno autsajderi u tim utakmicama.

Tvrdi da je gledao hrvatskog prvaka protekle sezone kad je Dinamo bio uspješan u Europskoj ligi.

Osijek, 090819. 
Stadion Gradski vrt. 
Utakmica 4. kola Prve HNL izmedju NK Osijeka i GNK Dinama.
Na fotografiji: Theophile Catherine
Foto: Ivan Peric / CROPIX
Ivan Peric / CROPIX

- Pratio sam ih malo prošle godine i vidio koliko su dobrih stvari napravili. Usto znam igrača koji mi je ponešto rekao o njima, tako da sam svjestan kako će biti dosta teško - kazao je Söderlund.

Theophile-Catherine, bude li igrao, imat će izravnog rivala s kojim je dobro upoznat, a moći će reći pokoju informaciju i kolegama i trenerima. A što je Norvežanin doznao od Francuza o Modrima?

- Nije želio previše reći, odgovori su mu bili šifrirani. I smijao se - zaključio je napadač Rosenborga.

On je u šest utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka dao pet golova. Mariboru tri, a po jednom je zabio Linfieldu i BATE Borisovu.

Linker
07. svibanj 2024 06:11