FOTO: Srđan Vrančić HANZA MEDIA
NA TRAGU POČINITELJIMA

POLICIJA NA TRAGU DRSKIM HULIGANIMA Hajdukovci u Zagrebu mogu mirno spavati, pronađeno pet osoba, a novi članovi stalno pristižu

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 25. veljača 2017. 13:10

Prošlo je tjedan dana od napada huligana na prostorije Društva prijatelja Hajduka na zagrebačkoj Trešnjevci, a još nitko od njih nije otkriven niti uhićen. Iz PU zagrebačke dobili smo službenu informaciju da je kriminalističko istraživanje u tijeku, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah nakon napada koji se dogodio prošli petak oko 22.30, policija je došla do petero osoba za koje se sumnjalo da imaju veze s ovim napadom, ali su ih pustili kada su uvidjeli da oni nemaju veze s upadom u "Bajdin dom".

Tajnik društva prijatelja Hajduka u Zagrebu Mate Kukavica, kaže nam da on misli kako zagrebačka policija dobro radi svoj posao i da je pitanje dana kada će huligani biti uhićeni.

– Moram pohvaliti rad policije i mislim da su oni vrlo angažirani na rasvjetljavanju ovog događaja – rekao nam je Kukavica, koji kaže da Društvo prijatelja Hajduka sada broji oko petstotinjak članova.

– Taj petak smo upisivali nove članove i vjerojatno su to huligani doznali i krenuli u pohod na naše Društvo. Stigli su već do uskog hodnika širokog oko metar i pol, i mi smo ih tu spriječili da dođu do glavne sobe gdje su se članovi družili. Da su ušli u tu veliku sobu, bilo bi svašta.

U prvi tren smo mislili da je u pitanju desetak huligana, no desetak ih je bilo u hodniku dok ih je još petnaestak čekalo ispred ulaza u zgradu. Razbijena su vrata i staklo u prostoru, a jedan naš član je od huliganova udarca zaradio dva punta. Ukupno smo dobili stotinjak novih članova taj vikend, nešto prije ovog napada – govori nam Kukavica.

Kako neslužbeno doznajemo, svi napadači su uglavnom imali fantomke, bili su obučeni u tamnu odjeću, ali bez ikakvih vidljivih obilježja NK Dinamo ili skupine Bad Blue Boysi. No nadzorne kamere koje su postavljene na ulazu u "Bajdin dom" ipak su zabilježile situacije na kojima se vide lica nekih huligana i to će policiji biti siguran i dobar putokaz u traženju dokaza.

Linker
02. svibanj 2024 05:13