Goran Mehkek / CROPIX
IDEALNA SITUACIJA

PONOSNI LIJEČNICI 'Svi su zdravi, i Modrić i Olić će biti potpuno spremni'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. lipanj 2014. 01:28

Liječnici su vrlo zadovoljni, zdravstveno stanje Vatrenih je dobro, jučer su svi bili na treningu.

- Modrić se oporavio, njegov problem s ristom je prošlost, vidjelo se već na utakmici u Manausu da je u redu, Olić je dobio jedan šav, junački je izdržao s Kamerunom, ni po čemu nije upitan za Meksiko - kaže profesor Boris Nemec, šef medicinskog tima.

Jasno da je Manaus uzeo dosta snage...

- Više nego inače, igrači su umorniji nego što su bili nakon utakmice s Brazilom. Sve kontroliramo, uzimamo im laktate i mogu kazati - za Meksiko će ponovno biti spremni i orni. Neće se osjećati tragovi Manausa.

Nemec ističe: - Moram pohvaliti petoricu sjajnih fizioterapeuta, oni ih masiraju praktično 24 sata dnevno. Čine jako mnogo da se nogometaši rekuperiraju, zaslužni su što sve ide svojim tijekom.

Dvojica su Nijemci, Sennewald i Sternecker, uz njih Radanović, Redžaj i Petrović.

Jasno da tijekom turnira bude sitnijih i krupnijih problema, ali ovog časa liječnici su gotovo bez posla. Oporavili su Pranjića, Modrića, Olića, ne bude li novih iznenađenja mirno će dočekati Recife. Za Hrvatsku je važno da igra u najjačem sastavu, Niko Kovač nema tako širok izbor igrača da bi mu bilo svjedno tko će nastupiti. A ako prođemo Meksiko, čemu se svi nadaju, zdravlje će biti jedan od ključnih faktora za daljnje napredovanje u turniru. Jer u tom slučaju ništa više ne bi bilo nemoguće.

Linker
28. rujan 2024 14:45