REUTERS
KAPETAN OPET U AKCIJI

PONOVNO ON, I PONOVNO TA GLAVA, I PONOVNO POBJEDA REAL MADRIDA Svi znaju da je opasan kao sam vrag, ali nitko ga ne može zaustaviti

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. ožujak 2017. 23:14

Je li moguće da je Sergio Ramos nezaustavljiv? Gledajući obranu Napolija kako ga dvaput pušta da im zatrese mrežu nakon kornera čovjek se mogao samo pitati: halo dečki, koga ste smatrali da treba čuvati ako ne Ramosa? No, i ako bi htjeli Albiol je dokazao da ne može. Potvrda je drugi gol na San Paolu.

I ponovno u nedjelju - Betis se bori, drži, utakmica klizi u nervoznu završnicu i onda korner, opet Ramos, opet glavom i još jednom trijumf Real Madrida. Zar je zaista moguće da se stopera ne može zagraditi kod kornera, odugurati, onemogućiti, ako se zna da je najopasniji. Ili nakon svih godina i pogodaka rivali Sergija Ramosa ne shvaćaju dovoljno ozbiljno? Koja je tajna čudesa što ih u napadu čini sjajni španjolski defenzivac?

U tekućoj sezoni zabio je šest pogodaka u prvenstvu, dva u Ligi prvaka iako se jedan vodi kao autogol, po jedan u UEFA-inom Superkupu i Kupu kralja. Fascinantno je što je u ovoj sezoni Sergio Ramos Realu spasio Superkup, golom protiv Seville u trećoj minuti sudačke nadoknade za 2:2, da bi Carvajal u 119. izborio pobjedu 3:2, nedavno im je riješio plasman u četvrfinale Lige prvaka zaustavivši nadirući Napoli podno Vezuva, a možda najviše od svega da su im njegovi pogoci priskrbili čak 11 bodova u španjolskom prvenstvu. Kraj svih Ronalda, Benzema, Balea, Modrića ili Krooseva, da im nije Sergia Ramosa već bi Iniesta trenirao ceremoniju podizanja još jednog pehara. A ovako stoje osjetno bolje od katalonskog suparnika.

Donio 11 bodova

Prvo je donio bod u domaćem remiju s Villarrealom (1:1), pa još jedan supervrijedan s Barcelonom u El Clasicu, gdje je bitno usmjerio sezonu za oba kluba, na svoj način, u finišu. S time je, dakako, i Blaugrani uzeo dva boda. Pa je samo sedam dana kasnije zabio za 3:2 protiv Deportiva na Bernabeu, i pridodao tako još tri boda. Malagi je bio strijelac oba puta u domaćem slavlju 2:1 te je još jedan gol pridodao ove nedjelje s Betisom. Umjesto jednog, Real je njegovim pogotkom glavom uzeti tri boda. Tako su njegovi golovi Madriđanima ove sezone u prvenstvu donijeli 11 bodova.

Uvijek je bio super igrač i nevjerojatan golgeter kod prekida. Briljantnog tajminga, skoka i šuta, pogotovo glavom. Njegov hitac je spasio Madriđane 2014. u sudačkoj nadoknadi finala Lige prvaka kad su došli do Decime, u srazu s Atleticom.

Football Soccer - Real Madrid v Real Betis - Spanish La Liga Santander - Santiago Bernabéu stadium, Madrid, Spain, 12/03/17 Real Madrid's Sergio Ramos celebrates after scoring a goal. REUTERS/Sergio Perez
REUTERS

19 puta match winner

Prvi pogodak u profesionalnoj karijeri zabio je još sredinom rujna 2004. godine u dresu Seville, sa 18 godina i pet i pol mjeseci, za pobjedu 2:0 u Kupu UEFA nad Nacionalom iz Portugala, a 13 dana kasnije imao je i prvijenac u Primeri za 2:1 nad R.Sociedadom. Ukupno je u klupskoj karijeri dao 71 gol, od toga je 19 bilo izravno za pobjedu u utakmici.

- Sretan sam što sam ponovno ja junak, ovaj gol posvećujem svojoj ženi, ali moramo igrati malo bolje da ljudi uživaju u sportu. Iako su na kraju važni samo rezultati - komentirao je kapetan Reala Ramos, dodajući:

- Ovo je važno, sad smo prvi. Posebno mi je drago zbog Keylora Navasa što nas je na kraju spasio od izjednačenja, nakon zvužduka koje je dobivao tijekom susreta.

Marca je napravila veliku usporedbu dva Realova sveta Sergija, Ramosa i Llulla, jer Llullazo je zahvatio Madrid nakon pobjede košarkaša u El Clasicu pogotkom u zadnjoj sekundi, a Llullu nije prvi put da je riješio utakmicu. No, u košarci se zna na koga se igra posljednji napad, dok je Ramos posebna priča. Ovog časa čak veći lider u momčadi nego Ronaldo. Iako zvjezdani status Portugalca nikome u klubu nije sporan.

Pa ni S. Ramosu, čovjeku koji istinski i najopipljivije pravi razliku u odnosu na druge stopere.

Linker
24. travanj 2024 11:22