REUTERS/Pedro Nunes / REUTERS
JUNACI DOČEKANI KAKO I DOLIKUJE

PORTUGAL DOČEKAO SVOJE HEROJE Pogledajte ludo slavlje Ronalda i prijatelja na ulicama Lisabona

Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2016. 19:07

Tisuće portugalskih navijača dočekale su u ponedjeljak u lisabonskoj zračnoj luci zrakoplov kojim su se novi europski nogometni prvaci vratili kući.

Portugalska nogometna reprezentacija u Lisabon je iz Pariza stigla zrakoplovom koji nosi ime legendarnog nogometaša Eusebija. Očekivano, najveći pljesak pobrali su kapetan Cristiano Ronaldo, izbornik Fernando Santos i 28-godišnji napadač Eder, čiji je pogodak u 109. minuti finala na Stade de Franceu šokirao domaćine Francuze, a Portugalcima donio prvi veliki trofej u povijesti.

Nacionalnim nogometnim junacima u ponedjeljak se poklonio i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa koji im je na posebnom prijemu uručio odlikovanja.

- Svima im zahvaljujem. Ovo odlikovanje za posebne zasluge nije dobila nijedna portugalska reprezentacija prije ove - izjavio je portugalski predsjednik za nacionalnu televiziju.

Nakon prijema kod predsjednika, uslijedila je parada pobjednika ulicama glavnog grada i susret s navijačima u fanzoni u središtu Lisabona.

Linker
24. travanj 2024 15:24