Cropix
OPLEO PO BIJELIMA

Portugalac bez dlake na jeziku: 'Prije svakog derbija se žale, ne čudi me da opet prigovaraju'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. prosinac 2015. 21:06

Veliki subotnji derbi izravno prenosi sportski program Arenasport. U najavi utakmice svakodnevno se vrte sekvence s prošlog poljudskog derbija koji je završio 0:0. A u svakoj sekvenci u prvom je planu Dinamov vratar Eduardo. Brani udarce slijeva, zdesna, po sredini... Hajdukovci pucaju, a Eduardo leti na sve strane. Zapravo, u tih dvadesetak sekundi najavne špice ispričana je kompletna utakmica tog poljudskog derbija. Modre je od poraza spasio portugalski vratar koji je ponekad branio - nemoguće! Bio je istinski junak posljednjeg El Croatica.

- Ne gledam to na taj način. Mi smo kolektiv, momčad, i svatko je tu da odradi svoj dio posla. Nekad sam ja taj koji ima malo više posla, nekad netko drugi, ali sve je to normalno i bitno je da momčad ostvari što bolji rezultat.

U dva dosadašnja vječita derbija završilo je neodlučeno, može li Dinamo konačno do pobjede?

- Mislim da smo bolja momčad od Hajduka i vjerujem u pobjedu. Za početak jer igramo doma, pred našim navijačima koje i ovim putem pozivam na utakmicu. Kažem, bolji smo od njih i vjerujem da ćemo to pokazati odnosno potvrditi na terenu.

Kako gledate na Hajduk, jesu li Splićani veći konkurent Dinamu ili Rijeka?

- Mislim da je Rijeka ipak kvalitetom ispred Hajduka, ali ako mi budemo pravi i budemo dobivali utakmice u nizu, onda nam ni jedni ni drugi neće biti konkurenti.

Pratite li ove događaje oko odgode kup-utakmice Dinama, Hajduk kaže da su prvenstvo i Kup neregularni? Ili vas zapravo sve to uopće ne zanima?

- Dovoljno sam dugo u Dinamu da bih shvatio da se Hajduk prije svakog derbija nešto žali, tako da nije čudno ni da sada nešto prigovaraju. Iskreno, ne znam točno što ih uopće sada muči i moram priznati da me previše i ne zanima.

Kako vam izgleda vratar Hajduka i hrvatski reprezentativac Kalinić?

- Dobar golman i sigurno jedan od glavnih igrača Hajduka. Puno bodova im je donio svojim obranama i jako je važan dio momčadi.

Linker
18. svibanj 2024 14:13