foto: Reuters
CELTICOV BIG MAN

Posao života Zdravka Mamića: 'U Celticu živim svoj san! Ovo je trenutačno moj raj na zemlji!'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 31. listopad 2015. 20:55

Još dugo nakon prve prvenstvene utakmice koju je odigrao u Celticovu dresu stajao je ispred stadiona. Velika skupina oduševljenih navijača nije mu dala da ode doma.

- Odakle si ti?

- Možeš li nam reći kako se čita tvoje prezime?

- A ime?

- Hrvatska? Hm...

- Pa, Luka Modrić je Hrvat, zar ne?

- Koliko imaš godina? Samo 21?

- Koliko ćeš biti naš?

I tako bezbroj pitanja hrabrih klinaca koji su ga ulovili i nisu željeli pustiti sve dok ne potpiše svaki zeleni komadić koji su držali u rukama.

I on je sam do prije nekoliko godina bio klinac. I on je tako stajao u redu, pa je zato nakon svoje premijerne utakmice u dresu Celtica u škotskoj ligi Jozo Šimunović bio sasvim strpljiv. Uživao je u svakom potpisu, svakom pitanju djece, svakoj fotografiji...

- Živim svoj san, a i ovo je dio tog sna. I dio posla. Ljudi su me ovdje sjajno prihvatili. Ma, još ne mogu vjerovati da sam ovdje. Ovo je trenutačno moj raj na zemlji.

Iako je u Glasgow došao sredinom kolovoza, još uvijek je “u oblacima”.

- Stvarno se osjećam dobro ovdje. Doći na utakmicu, a stadion pun, vidiš na tribinama mlade, stare, sve generacije, pjevaju, vesele se... Uživam u svakom tom trenutku. Uživam u ovom nogometu.

Zdravko Mamić je ponovo odradio sjajan posao...

- Nije Mamić. Oni su jednostavno bili zapeli za mene. Bilo je samo pitanje dana kad ću otići. Nakon prvog upita pomislio sam “Bože dragi, kako me nisu pustili, pa to je Celtic, škotska liga, možda najbolja za moj razvoj”... Ali, nekako sam cijelo vrijeme vjerovao da će se to posložiti. I eto, tu sam. Mnogi su govorili “čovječe, izborio si s Dinamom Ligu prvaka, a sada ideš u Celtic igrati Europsku ligu, zašto?”. Ali, tako je valjda moralo biti. Ništa ja nisam forsirao.

Vjeruje li i u priliku da bude u sastavu za Europsko prvenstvo?

- Naravno! - samouvjeren je Jozo.

A onda? Nakon Celtica Premier liga?

- Gdje god da odem, želio bih da bude ista priča kao sa Celticom. Da me žele. Celtic me godinu dana pratio, oni su me baš željeli. Nema boljeg osjećaja nego doći u takav klub kojemu nisi samo broj na papiru.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
03. svibanj 2024 21:09