Šipoš
 Srdjan Vrancic / CROPIX
SVE ZBOG UMANJENJA RIZIKA

POSEBNI NAPUCI MLADIM DINAMOVCIMA ZBOG STRAHA OD KORONAVIRUSA Stigle precizne upute: Jedna se kosi s pravilima sportskog ponašanja

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. ožujak 2020. 13:52

Teško je izbjeći tu priču oko koronavirusa, znamo da su u Dinamu prošli tjedan među prvima reagirali preventivno pa su dvojica igrača, Hajrović i Gavranović, jedan dan proveli u izolaciji. Vode u Maksimiru jako računa o tome, a putovanje u München, u Njemačku gdje je zaraženih višestruko više nego kod nas, ali u globalnim okvirima još uvijek malo, prvo je inozemno putovanje neke Dinamove momčadi nakon širenja virusa. I panike.

Zasad nema govora da bi utakmica (srijeda u 14.00) mogla biti odgođena, juniorske utakmice zbog broja gledatelja možda i nisu tako rizične, ali Dinamova je delegacija dobila precizne upute liječničke službe, na čelu s dr. Ivicom Smodekom, kako se ponašati na putu. Sve u skladu s naputcima HZJZ-a. Pogotovo jer će do Münchena zrakoplovom.

Dobili su liječnici juniorske momčadi dovolje zalihe alkohola, dezinfekcijskih sredstava, medicinskih rukavica... da rizik od zaraze bude što manji. Također, naputak je da se izbjegava rukovanje, kad god je to moguće. Pa čak i sa suparnicima pri istrčavanju na teren, ako baš strogi UEFA-in protokol ne traži drugačije.

Linker
01. srpanj 2024 09:43