HRVATSKI KUP

POSLJEDNJA ŠANSA ZA HAJDUK 'Idemo na pobjedu i plasman u finale'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. travanj 2015. 16:00

Nema se što skrivati niti premišljati, za Hajduk je ovo ključna utakmica sezone, spasonosna kada je u pitanju završna ocjena i čini se jedini prolaz prema Europi za sljedeću sezonu. Prepreka je visoka, sutra u 16.30 sati dočekuju ih "crveni" u svom Parku mladeži. Nakon remija u prvom dvoboju od 1:1 Hajduku su opcije smanjenje, nema se mjesta za kalkuliranje. Upravo s tog aspekta je jasno da "bijelih" moraju napasti i zabiti zgoditak.

- Važna utakmica za klub, po meni momčad izgleda vrlo dobro, svjesni smo što nas čeka. Duboko sam uvjeren u našu pravu utakmicu koja će nam omogućiti plasman u finale Kupa. Također, stvar je pojedinačno svakog igrača kako će se postaviti kada shvati da može igrati jedno finale – uvodnu je besjedu kazao trener Hajduka Goran Vučević.

Odakle pršti taj optimizam u stožeru "bijelih", Vučević je na otvaranju bio vrlo samouvjeren.

- Iz reakcije na moj dolazak, od trenažnog procesa pa i utakmice protiv Rijeke. Naravno, rezultat je bitan, volio bih da bude lošije nego protiv Rijeke a da dobijemo utakmicu - uzvraća Vučević i nastavlja:

- Gledat ćemo isključivo našu igru, idemo napadački, ali s glavom i repom, da igra bude osmišljena. Unatoč optimizmu problemi koji su u svlačionici ne otvaraju previše prostora za velike izmjene u odnosu na dvoboj sa Riječanima.

- Pod upitnikom je nastup Lovre Kalinića, vidjet ćemo do zadnje trenutka, Andrija Balić ne može, a Avdija Vršajević ima crveni karton i još je pod kaznom. Bitno je da se vraća Sušić, no ne bih dalje pričao o detaljima oko momčadi.

Od Sušića očekujem doprinos u igri, znam koje su njegove vrijednosti, no morati će se uklopiti u našu igru i promijeniti neke stvari, međutim on ima i kvalitetu da sve to napravi. Hajduk je gol nasušna potreba, bez toga nema prolaska, znači li to da će "bijeli" krenuti otvorenog garda, jurnuti napadački.

- Mi nemamo vremena čekati, idemo na pobjedu, Bitno je biti koncentriran, utakmica mora bit uredna, osmišljena. O Splitu ne bih, dobro ih poznajem, ali bitno mi je što ćemo mi igrati.

Kako će to Hajduk izgledati u Parku mladeži, kakva se reakcija očekuje.

- Moj zadatak je psihološki podići momčad, ponovit ću da je bilo utakmica koje smo mogli pobijediti, osvojiti više bodova, možda i šest-sedam koje smo zaslužili. Svi ti negativni rezultati su utjecali na momčad, ali idemo dalje s mladima, ništa se neće promijeniti - poručio je Vučević i nastavio:

- Mislim da je Hajduk bolji od Splita, 1:1 ide njima u prilog, ali to što sam rekao da je bolji to treba pokazati. Kako god hoćete, mislim da smo favoriti i ništa drugo osim prolaza nas ne zanima.

Jesu li kritike sa tribina i zvižduci poremetili malo mir u svlačionici, dobra stvar je pak da su igrači ispraćeni pljeskom nakon dvoboja sa Rijekom.

- Koncentriran sam isključivo na utakmicu protiv Splita, sve što sam imao reći sam rekao, meni je samo Split u glavi - zaključio je Hajdukov trener.

Linker
19. svibanj 2024 22:28