SASTANAK U ZADRU

POSTIGNUT DOGOVOR HNS će iznajmiti Poljud zajedno sa svim pratećim službama

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. travanj 2015. 20:21

Dogovor kuću gradi, HNS će iznajmiti stadion od Hajduka, kao da je Ultra , Hajduk će dobiti svoj kolač zadovoljštine, najamninu, par stotina tisuća kuna i pregovori idu dalje u smislu onih točaka koje smo već napominjali, ka ukupnom popravku i ozdravljenju stanja na relaciji Hajduk – HNS.

Priopćenje je pomno sastavljeno, dogovor je započeo oko 15 sati, pripremljen na lokaciji koja je bila skrivena, hotel Alan, Starigrad Paklenica.

Mislili smo pisati "dogovor za dar", ali nisu bili u Zadru, produžili su, delegacija HNS-a s Plitvica, a Hajduk na proputovanju prema Puli, tražili su pravu lokaciju da ih se ne uznemirava. Našli su se da premoste Alan, velebitski prijevoj... Veliki Alan. Pakleni dogovor.

A dogovor je i da nema izjava mimo priopćenja. Hajduk u - kako se kaže – krhkom primirju, ne želi praviti pogrešne korake u minskom polju, a sad će ionako učestati dolasci HNS-a prema Splitu, evo nam već Nike Kovača u utorak i bit će prilike za izjave i potezanja za rukav.

- Ništa izvan ovog priopćenja, sve je tamo izrečeno. Nema ništa sporno, ide dobrim tijekom – prenio nam je dojam "bijelih" glasnogovornik Alen Orlić.

Je li predsjednik Brbić zadovoljan?

- Rekli smo da nema više izjave, pa se moramo toga držati...

Hajduk je zadovoljan, ali nije euforičan, emitira se blagi optimizam glede nastavka razgovora i konačnog efekta, rješenja svih problema. Financijski će nešto dobiti za Italiju, nije to neki senzacionalan kolač, ali bit će nešto, par stotina tisuća kuna... S druge strane tinja nada i da će se Italija igrati s – gledateljima, HNS će se žaliti, male su šanse, ali ipak, tinjaju...

To bi bio pravi događaj, da žalba urodi plodom, da gledateljima bude dopušteno da budu na tribinama Poljuda.

Ono najvažnije jest da se do 10. svibnja trebaju sastati delegacije na najvišem nivou, sa – Davorom Šukerom, to bismo naglasili, tako iščitavamo zadnju točku priopćenja, uz približavanje reprezentacije narodu...

U petak je održan sastanak čelnika HNK Hajduk i Hrvatskog nogometnog saveza vezano uz organizaciju utakmice Hrvatska - Italija 12. lipnja u Splitu uslijed novonastalih okolnosti i odluke Uefe da se utakmica igra bez publike.

Sastanku su u ime HNK Hajduk nazočili predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani i zamjenik predsjednice Nadzornog odbora Nikola Koceić Bilan. dok su HNS predstavljali izvršni predsjednik Damir Vrbanović, viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić i član Izvršnog odbora Stjepan Merkaš.

Vezano uz odluku IO HNS-a i već dobivenu suglasnost Uefe da se utakmica igra u Splitu, Hrvatski nogometni savez će u cilju profesionalne organizacije utakmice iznajmiti stadion Poljud zajedno sa svim pratećim službama.

Dvije strane izražavaju žaljenje što će se ova utakmica, koje je trebala biti pravi sportski spektakl, igrati bez publike posebno zbog građana Splita, Dalmacije i cijele regije kojima je ovom kaznom Uefe učinjena sportska nepravda.

Učinit će se sve da boravak hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu bude organiziran na način da hrvatski reprezentativci budu što bliže građanima Splita i Dalmacije.

Delegacija HNS-a u nazočnosti izbornika Nike Kovača doći će u Split u utorak 14. travnja 2015. godine kako bi se u suradnji sa HNK Hajdukom i Gradom Splitom započele detaljne pripreme za organizaciju navedenog sportskog događaja.

Dogovoreno je da će se sastanak čelnika dviju institucija o drugim otvorenim temama održati najkasnije do 10. svibnja 2015., a taj sastanak će biti na najvišoj razini s ciljem rješavanja svih problema i razlika koje postoje između dviju strana, stoji u priopćenju Hajduka i HNS-a.

Linker
19. svibanj 2024 16:29