StoryEditor
 Christof Koepsel Bongarts/Getty Images
NOVI TRENER GA BRANI I TJEŠI

POTENCIJALNI VATRENI NAPRAVIO NAJVEĆI HRVATSKI TRANSFER OVE GODINE PA SAM SEBE RAZOČARAO 'Daleko je to od onoga što mogu! Nemam sigurnosti, mirnoće..'

MARIN PONGRAČIĆ Potencijalni reprezentativac u nedjelju je debitirao u dresu Wolfsburga i Bundesligi
Autor: Slaven KižlinObjavljeno: 05. veljača 2020. 09:03

Marin Pongračić nedavno je dres RB Salzburga zamijenio Wolfsburgovim. Negdašnji mladi reprezentativac Hrvatske tako se vratio u rodnu Njemačku. Naime, prije tri godine otišao je iz 1860 Münchena u redove austrijskog prvaka u kojem je igrao zapaženo, sve do ozljede koja ga je izbacila na dulje vrijeme. No, njegove igre nisu zaboravljene, pa su Vukovi ove zime odlučili kupiti ga za 10 milijuna eura, čime je 22-godišnji stoper postao najveći transfer jednog Hrvata u netom završenom prijelaznom roku.

Prve dvije utakmice Wolfsburga propustio je zbog ozljede, a kako su Vukovi obje izgubili postalo je jasno da trener Oliver Glasner mora nešto mijenjati. Pongračić je upao u prvu postavu umjesto Marcela Tisseranda, a loš ulazak u sezonu koštao je drugog hrvatskog igrača mjesta u prvoj momčadi, Josip Brekalo u Paderbornu je cijelu utakmicu prosijedio na klupi.

Promjene su urodile plodom, Wolfsburg je slavio 4:2 i trener Glasner može malo odahnuti jer su se već pojavili napisi kako njegova pozicija nije baš sigurna. Pongračić je odigrao cijelu utakmicu, bio je to njegov prvi nastup još 23. studenoga prošle godine kada je igrao za Salzburga protiv St. Pöltena.

- Debitirao sam u Bundesligi i time sam ispunio dječački san - rekao je sretni Pongračić, dodavši kako je od toga ipak važnija pobjeda.

- Baš je dobro što smo uzeli tri boda, svi smo svjesni što ova pobjeda znači i to je ipak najvažnije.

Nije to bila partija za drugo sjećanje, u Kickeru je zaradio četvorku, a i sam je svjestan da to nije bilo njegovo najbolje izdanje, naprotiv.

  

Samokritičan o nastupu

- U nekim situacijama bio sam dosta nesiguran, ne želim tražiti nikakve izgovore, ali ovo je nakon dugo vremena bila moja cijela utakmica - iskren je Pongračić koji priznaje da je sukrivac kod drugog pogotka domaćina.

- Pokušao sam blokirati udarac, ali sam zakasnio. Malo nas je taj gol poremetio, ali smo se uspješno izvukli. Nisam zadovoljan svojom igrom, daleko je to od onoga što mogu, nedostaje mi sigurnosti, mirnoće u predaji lopte i koncentracije - dodao je Pongračić.

Trener Oliver Glasner uzeo ga je u zaštitu.

- Vidi se da mu nedostaje utakmica, u početku je bio malo nervozan. Znam koju nam dimenziju kvalitetu donosi, istina znao je pogriješiti u osnovnim dodavanjima, ali zadovoljan sam jer znam da još nije ni sto posto spreman - rekao je Glasner koji je Pogračića stavio uz Olivera Knochea u središnji dio obrane.

- Oliver je vrlo dobar stoper, iskusan s puno utakmica u Bundesligi i sigurno da mi njegovi savjeti mogu pomoći. Radit ću još više na treninzima kako bih bio što bolji i kako bih ispravio sve pogreške - zaključio je Pongračić.

Linker
18. lipanj 2020 12:56