Temisvar, Rumunjska, 011009.Stadion Dan Paltinisanu.Europska liga, 2. kolo.Temisvar - DinamoNa fotografiji: Filip Loncaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
TUŽNA PRIČA

Potpuna besparica slavonskog prvoligaša: Igrači Osijeka doslovce se bacaju na ulicu!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. listopad 2015. 19:30

Hrvatska udruga 'Nogometni sindikat' jučer je putem društvenih mreža obavijestila javnost o zaista dramatičnoj svakodnevici u jedinom slavonskom prvoligašu. Prema sindikalnim, naime, informacijama, u koje ne treba sumnjati, situacija u NK Osijeku nikako se ne popravlja, igračima plaće kasne četiri mjeseca (lipanj, srpanj, kolovoz i rujan). No najgore i potpuno poražavajuće jest da kasne i stanarine, te igračima prijeti deložacija iz stanova u kojima su u najmu!

Prevedeno, momci koji si bi se trebali boriti za ostanak u prvoligaškom društvu, umjesto o nogometu razmišljaju o tome da bi već sutra dosolvce mogli završiti na ulici.

Konačni je to udarac za život slavnog kluba, koji je posljednjih mjeseci upleten u tranzicijsko razdoblje, ali i loptanje oko preuzimanja novog vlasnika. Dok je trajala borba između njemačkih investitora i Osječke pivovare, klub je utonio u živo blato u kojem su najdeblju slamku izvukli igrači... Koji, inače, prema novim pravnim aktima, bez ikakvih reperskusija trenutačno mogu dobiti slobodne papire te tražiti sreću negdje drugdje. Kada u nogometnom Osijeku, eto, vlada kronična tuga... Od koje su, inače, u međuvremenu odustali i njemački investitori. Ima li spasa za Osijek?

Linker
19. svibanj 2024 10:48