CROPIX
USKORO I OBJAVA VELIKE VIJESTI

POTRAGA ZA NOVIM TRENEROM HAJDUKA PRIBLIŽILA SE KRAJU Na Poljud stiže bivši kandidat za klupu Dinama i jedan od najperspektivnijih hrvatskih trenera!?

Po posljednjim vijestima iz Splita u nedjelju, novi trener Hajduka trebao bi u ponedjeljak postati - Željko Kopić
Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 12. studeni 2017. 20:33

NAJNOVIJE

Donedavni trener Slaven Belupa Željko Kopić apsolutni je favorit za poziciju nasljednika Joana Carrilla.

Pričekajmo još bijeli dim nad Poljudom, još se finaliziraju razgovori, ali svaki drugačiji rasplet osim onoga kojim bi Kopić preuzeo "bijele" bio bi veliko iznenađenje, piše Slobodna Dalmacija. Po neslužbenim informacijama SN-a, velika vijest bi trebala biti objavljena u ponedjeljak.

RANIJE

Može li se uskladiti odnos i dogovoriti “primirje” s Torcidom, vidjeti kakvu to žrtvu sve traže, pa im dati zadovoljštinu, prinijeti na oltar odgovornosti još “glava”?

Maklo se Brbića, otišao je Pavasović, Vučević, što još hoćete, Branca, Kosa...?! Cijeli Nadzorni?

Ode i Carrillo, makar njegov odstup nisu navijači izričito tražili i nije se mahalo bijelim rupčićima kontra trenera, ali što da radiš kad Katalonac više nije kontrolirao pretis lonac svlačionice. Igralo se sve lošije, uzde su popustile.

Međutim, uz žrtve zbog odgovornosti treba istodobno igrati, treba sezonu privoditi kraju. Bi li još Brancov odlazak bio dostatan, uz rečeni odlazak Carrilla?

Klub treba funkcionirati, do kraja sezone ostalo je mjesec dana, do sredine prosinca, s naglaskom na utakmicu četvrtfinala kupa protiv Osijeka u Osijeku 29. studenoga što će biti svojevrsni klimaks. Konačni palac gore ili dolje...

A u kakvoj će psihozi proteći utakmica u Puli, iduće nedjelje? I na te sve aspekte treba gledati u odabiru trenera, sve su to silnice koje utječu na konačnu rezultantu.

Sigurno je da traju konzultacije i potraga kako da se odgovornost preda na pladnju, “žrtvuje”, rasporedi, kako da vuk bude sit, a ovce na broju? Kad će biti objavljeno da Mario Branco, kao ključni arhitekt momčadi, definitivno odlazi? Izvjesno je da bi trebao do kraja godine...

Dotle bi Ivan Kos trebao presjeći potragu za treneromi kako nam današnja burza govori Željko Kopić se vraća “pol-position” zagrijavanja u prvom redu s Edoardom Rejom.

Koprivnica, 050816.
Utakmica 4. kola 1. MAXtv Prve lige izmedju Slaven Belupa i RNK Split S.D.D.
Na fotografiji: trener Kopic Zeljko.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX / CROPIX

Kina ili samostalno u Europi

Goran Tomić je sam sebe na neki način skinuo s popisa odmah i sad jer nam se javio iz Salzburga gdje živi, nakon povratka iz Kine i rekao nam je:

- Ja imam ugovor s Kinezima u Shenzenu još do početka prosinca i nije realno da ga raskinem prije kraja, još tri tjedna otprilike. Takva je situacija. Moji su planovi vezani za samostalni nastavak karijere, Edoardo Reja je odličan trener koji me vodio u Vicenzi dvije sezone tamo negdje prije 17 godina rekao bih. Vidim da me se povezuje da budem s njim u tandemu, ali to su samo želje. Moja je nakana da nastavim karijeru samostalno, uz svo poštovanje mister Reji.

U Kini ste bili pomoćnik Svenu Goranu Erikssonu?

- Njemu jesam, bio sa, s Erikssonom u Shenzenu i s njim bih mogao nastaviti raditi u Kini, ako bude ponuda, ali na domaćem planu, ili negdje u Europi vidim se kao samostalni trener. Moji su planovi takvi.

Hajduk?

- Vidim da me se spominje i to mi znači, premda nemam nikakve konkretne kontakte. Vidjet ćemo u prosincu kamo ću dalje s karijerom trenera - rekao nam je Tomić, pa prema tome kako da ga u ponedjeljak, utorak, srijedu vidimo u Poljudu na treningu?!

Recimo da je i to moguće, dođu po njega, on se odrekne ostatka “juana” za kune u novom ugovoru u Hajduku.

Izvjesno je da akcije skaču – Kopiću. Kos mora presjeći.

Linker
24. travanj 2024 07:09