Tom Dubravec/ CROPIX
RUŽAN KRAJ AFERE

POTRES U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI Ognjen Vukojević izbačen iz stožera Vatrenih! 'Hrvatski nogometni savez se ispričava ruskoj javnosti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2018. 15:42

Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

"Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo", govorio je Vukojević u spomenutom videu, na što je Vida dodao: "Slava Ukrajini."

Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

"Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije. Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije", piše u priopćenju HNS-a.

Inače, otočki su se mediji nakon pobjede nad Rusijom u četvrtfinalu raspisali o mogućoj suspenziji Domagoja Vide sa svjetskog prvenstva.

Međutim, u međuvremenu je službeno objavljeno da je FIFA dopustila mogućnost igranja hrvatskoga braniča u polufinalu protiv Engleske i uputila mu "samo" službenu opomenu, što su potvrdili i iz HNS-a.

Linker
28. ožujak 2023 08:23