Ronald Goršić/Cropix
VELIKI PREOKRET

POTRES U KUĆI NOGOMETA - ŠUKER IZGUBIO POVJERENJE IZVRŠNOG ODBORA Jednoglasno odbijen njegov prijedlog, je li ovo kraj 'Zlatne kopačke'?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. kolovoz 2019. 01:09

Davor Šuker je izgubio povjerenje Izvršnog odbora HNS-a, a to znači da bi vrlo lako čelni čovjek hrvatskog nogometa ubrzo mogao napustiti Kuću nogometa.

Već duže vremena se piše kako Šuker više nema podršku ljudi unutar HNS-a, a sve je puklo na – Nenadu Gračanu.

HNS

Već smo pisali kako je Šuker želio smijeniti izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon kiksa na Europskom prvenstvu i to bez obzira što je Gračan neposredno prije Eura potpisao novi ugovor. Želio je Šuker na to mjesto postaviti Gorana Tomića, aktualnog trenera Lokomotive, ali Izvršni odbor taj je prijedlog odbio.

Zagreb, 020319.
Stadion u Kranjcevicevoj.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 23.kolo, seniori, utakmica NK Lokomotiva - GNK Dinamo.
Na fotografiji:  Goran Tomic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Sportske novosti saznaju kako je danas održana telefonska sjednica Izvršnog odbora na kojoj je Šuker iznio svoj prijedlog, a on je jednoglasno odbijen. Svih 12 članova najvažnijeg tijela hrvatske nogometne organizacije okrenulo je leđa Šukeru pa je sada sasvim jasno da suradnje između predsjednika Saveza i njegove 'Vlade' više nema.

Zagreb, 221217.
Hotel Sheraton.
Konferencija za medije Davora Sukera nakon izborne Skupstine Hrvatskog nogometnog saveza.
Na fotografiji: Davor Suker.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tako je, nepune dvije godine nakon početka svojeg drugog mandata na čelu HNS-a, Šuker ostao sam na čelu Saveza. Podsjetimo, u prosincu 2017. nekadašnja Zlatna kopačka uvjerljivo je pobijedila na izborima za šefa HNS-a. Tada tek četiri člana Skupštine nisu glasala za njega i činilo se da će on mirno vladati domaćim nogometom i sljedeće četiri godine. No, na polovici mandata stvari više ne izgledaju tako idilično. Nitko još uvijek ne govori o njegovoj smjeni, ali jasno je da mira više nema.

Linker
28. rujan 2023 20:08