Foto: Ante Cizmic / CROPIX
SLUŽBENO

POTVRĐENA LOŠA VIJEST ZA PONOS SICILIJE, HOĆE LI U CIJELOJ SITUACIJI PROFITIRATI HAJDUK? Nadali su se velikom povratku, a sada su platili skupu cijenu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2019. 19:42

Vijest je dobila svoju službenu potvrdu. Palermo je izbačen u treću talijansku ligu.

Prošle sezone Palermo je ispao u drugi razred talijanskog nogometa, ali ocve sezone imali su veliki plan vratiti se među elitu. Osvojili su treće mjesto i izborili doigravanje, ali problemi su se nagomilali.

Bivši vlasnik Maurizio Zamparini tereti se za pranje novca. Na kraju bi, čini se, od ovakvog raspleta profitirati mogao Hajduk. Kako? U vidu vratara Josipa Posevca koji je na Poljud stigao na posudbu upravo iz Palerma s opcijom otkupa. Za trajni otkup ugovora Talijani su tražili 1.5 milijuna eura.

Osijek, 030219. 
Utakmica 19. kola HT Prve lige izmedju Osijeka i Hajduka. Na fotografiji: Posavec Josip. 
Foto: Vlado Kos / CROPIX
CROPIX

Posavecu zasigurno nije u interesu igrati u trećoj ligi, a moguće je i da će u Palermu nakon ovakve odluke biti otvoreniji za pregovore i moguće spuštanje cijene za vratara.

Prije vijesti o ispadanju Palerma u treću ligu situacija je bila jasna. Prva opcija bila je Talijanima platiti 500.000 eura i dodati 30 % od budućeg transfera. Nisu ni to mali novci, jer ostvari li Posavec, primjerice, neki transfer od najmanje tri milijuna eura, zaradit će Palermo od Hajduka sigurnih 1,5 milijuna eura u konačnici, jer će imati 30 % od transfera.

Rijeka, 160219.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - Hajduk, 1.HT 21. kolo.
Na fotografiji: Josip Posavec, vratar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

Druga opcija bila je da se Palermu odmah ponudi 800.000 eura i 20 % od budućeg transfera. U svakom slučaju, na Poljudu nisu skloni trećoj opciji koja je za sada jedina “papirnata”, a to je platiti cjelokupnu odštetu. Uz to, poznato je da Hajduk nije isključivi gospodar svoje sudbine u pomalo kompliciranom pravu otkupa.

Kako će se situacija u konačnici razviti i mijenja li ispadanje Palerma na situaciju, ostaje za vidjeti...

Posavec je u sezoni na vratima Hajduka potvrdio da ima sve reference biti prvi vratar Bijelih i u bliskoj budućnosti, pa će zato Hajduk pokušati platiti Palermu u dvije opcije.

Linker
03. svibanj 2024 08:24