AFP
SIGALI IZGUBIO OKLADU

Povijesni uspjeh 'modrog' Čileanca: ‘Sanjao sam naslov, s Dinamom nastavljam seriju’

Sigali je zbog poraza izgubio okladu za večeru: ‘Žao mi je Argentinaca, ali drago zbog Angela koji je igrao u spektaklu’
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 06. srpanj 2015. 00:31

Oduševljen sam! Ovo su najbolji dani mog života. Igrali smo doma, pred svojim navijačima, i sanjali da uzmemo Copu. Sada kada smo to i učinili, ne mogu opisati osjećaj.

Tim se riječima iz Čilea javio Angelo Henriquez, koji je sa svojim suigračima u finalu Copa Américe pobijedio Argentinu. U finalu je ušao u igru u petoj minuti produžetka, ušavši umjesto Vargasa.

- Bilo je ovo veliko iskustvo za mene. Nikada neću zaboraviti posljednje tjedne. Nakon kratkog odmora vraćam se u Zagreb i nadam se da ću nastaviti pobjedničku seriju s Dinamom - dodao je.

Glasniji od Zečića

Inače, Dinamovi su se igrači s priprema trebali vratiti u nedjelju nakon utakmice sa Zorjom. Nakon što su braća Mamić napustila Moravske Toplice kako bi se stavila na raspolaganje hrvatskoj policiji, hotel Livada postao je najdosadnije mjesto na planetu. Dvadesetak novinara pokupilo se u Zagreb, igrači su izlazili iz soba samo na objed i trening, a nije bilo ni slučajnih prolaznika koji su navečer znali sjediti s dinamovcima u foajeu hotela.

Ne čudimo se što je vrhunac subotnje večeri stigao iz sobe 221. Na televizoru prijenos finala Cope, a u sobi Čileanac Fernandes i Argentinac Sigali. Između njih smjestio se Dani Olmo koji se i inače druži s njima.

Svaka akcija Čilea izazivala je urlik oduševljenja, svaki promašaj Argentine vapaj očajnika. Zvukovi koji su se čuli iz sobe nadglasali su i Dražena Zečića koji je u obližnjim termama imao nastup.

- Kaj se dogaja - pitala se konobarica iz hotela gledajući s terase kafića prema balkonu.

- Igraju Čile i Argentina - objasnili smo kroz smijeh. Gospođa nije shvatila.

- Svašta - uzdahnula je ona i vratila se u hotel.

Malo poslije uzdahnuo je i Leonard Sigali koji će posrtaj Messija i društva na Copi morati platiti večerom za cimera i Danija Olma.

Junior je samo šutio

- Žao mi je zbog mojih Argentinaca, ali mi je drago zbog Angela Henriqueza koji je sudjelovao u spektaklu - rekao je Sigali dok je Fernandes odbio prenijeti svoje dojmove jer ne priča s novinarima. Nije uspio ni krnji portugalski novinar 24 sata koji je rukama i nogama pokušao složiti upitnu rečenicu. Junior ga je samo pogledao, zakolutao očima i otišao na drugu stranu.

Linker
03. svibanj 2024 22:08